kourdistoportocali.comEconomyΣτα ελληνικά ζάρια παίζει την Εldorado Gold ο George Burns

Γράφει η Gillian Rothschild

Στα ελληνικά ζάρια παίζει την Εldorado Gold ο George Burns

Αν είσαι σοβαρός επενδυτής δεν έρχεσαι στην Ελλάδα να επενδύσεις

Κάθε λίγο και λιγάκι αυτός ο τύπος της  Εldorado Gold μας λέει πως είτε θα φύγει από την Ελλάδα ή θα κινήσει νομικές διαδικασίες σε βάρος της Κολομβίας των Βαλκανίων. Θεωρούμε πως δεν πρόκειται για σοβαρούς επενδυτές.

Γράφει η Gillian Rothschild

Εάν ήταν σοβαροί επενδυτές θα έκαναν πράξη τις απειλές τους και δεν θα έπαιζαν την κολοκυθιά και το κρυφτό με κάτι τύπους σαν τον Σκουρλέτη, τον Σταθάκη και το κακό συναπάντημα. Αν είσαι σοβαρός επενδυτής δεν έρχεσαι στην Ελλάδα να επενδύσεις. Ακόμη κι αν είσαι σοβαρός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν κατοικείς καν στην Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί εδώ κατοικούν ψηφοφόροι σαν κι αυτούς που βλέπετε να χορεύουν. Aυτοί ψήφισαν Σύριζα και το γλεντάνε. Αύριο θα ψηφίσουν ΧΑ, ΝΔ ή οποιονδήποτε τους υποσχεθεί διορισμό. Αν είσαι σοβαρός επενδυτής δεν μπορεί να αφήνεις την τύχη της επιχείρησής σου στον Ελληνα ψηφοφόρο. Οφείλεις να την προστατέψεις και να μην επενδύσεις σε Ζώνη Υψηλού Κινδύνου λόγω επικινδυνότητας εξαιτίας των ψηφοφόρων.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι η προσάρτηση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τέλος, πάπαλα. Ως εκ τούτου ο κος George Burns (με το επίκαιρο επώνυμο) είναι πέρα βρέχει και πάει να φουντάρει αύτανδρη την ηρωική Eldorado Gold. Τι μας είπε λοιπόν με ευκαιρία την παρουσίαση των αποτελεσμάτων Β΄τριμήνου: H Eldorado συνεχίζει να βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση (!!!!!) σχετικά με τις εκκρεμείς άδειες που απαιτούνται για την προώθηση του έργου στις Σκουριές. Ωστόσο, η Εταιρεία δεν είναι σε θέση να παράσχει οδηγίες σχετικά με το πότε μπορούν να εκδοθούν οι άδειες. Η Εταιρεία αξιολογεί τις νομικές επιλογές της σε σχέση με αυτό”.

Παράλληλα, αναφέρεται πως “Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων της Κασσάνδρας, συμπεριλαμβανομένων των Σκουριών σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπάρχει καθώς και άλλες νομικές υποχρεώσεις της, τις οποίες οι αποφάσεις του ελληνικού δικαστηρίου έχουν υποστηρίξει με συνέπεια. Η συμμόρφωση της Eldorado με τις νομικές της υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη θετική απόφαση διαιτησίας τον Απρίλιο του 2018, η οποία διαπίστωσε ότι η Εταιρεία δεν παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης Μεταβίβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι Σκουριές παραμένουν ένα συναρπαστικό έργο που παρέχει πρόσθετη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, αλλά απαιτεί διάλογο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνησης και μια σαφή ορατότητα σε ότι αφορά τις ελεύθερες ταμειακές ροές, προκειμένου να διαθέσει η Eldorado περαιτέρω κεφάλαια για ανάπτυξη”.

Κατά την παρουσίαση, ο κ. Burns τόνισε ότι εάν χρειαστεί η Eldorado θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να προστατεύσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. “Δυστυχώς, δεν έχουμε ενημέρωση για τις εκκρεμείς άδειες στις Σκουριές. Έχουμε ήδη ενεργή συνομιλία με την ελληνική κυβέρνηση από την ημέρα της απόφασης διαιτησίας που εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου αλλά είμαστε απογοητευμένοι από την αποτυχία της κυβέρνησης να ενεργήσει με βάση τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις της για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδειών μετά την ολοκλήρωση της διαιτησίας. Παραμένουμε ανοιχτοί σε ένα συνεχιζόμενο διάλογο (!!!!!) σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για να συνεχιστεί η ανάπτυξη των Σκουριών, αλλά εμείς, αν χρειαστεί, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα“.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 22 Μαΐου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει πως “βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας που εκδόθηκε πρόσφατα”.

Υποσημείωση Κουρδιστού Πορτοκαλιού>Διάλογος πεπετζήδων…
SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY