kourdistoportocali.comEconomy«Πράσινο Αποτύπωμα» στη διαχείριση περιουσίας από το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς

Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς

«Πράσινο Αποτύπωμα» στη διαχείριση περιουσίας από το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς

Πρόκειται για το Piraeus Private Banking World Sustainability Balanced Fund

Ένα νέο επενδυτικό προϊόν που εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Πειραιώς για την ενίσχυση των ενεργειών, οι οποίες συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, προστίθεται στη γκάμα των πρωτοποριακών και καινοτόμων επιλογών στη διαχείριση περιουσίας που προσφέρει το Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για το Piraeus Private Banking World Sustainability Balanced Fund, το πρώτο Private Label Environmental Social and Good Governance (ESG) Fund, το οποίο δημιούργησε το Piraeus Private Banking σε συνεργασία με την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύει σε εταιρείες από όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος, υλοποιώντας ενέργειες, όπως η μείωση του κόστους ενέργειας και η διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων. Οι εταιρείες αυτές εφαρμόζουν τις αρχές βιωσιμότητας και κατά κανόνα έχουν υψηλότερες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου, ισχυρότερα οικονομικά στοιχεία και εν δυνάμει μεγαλύτερη αποδοτικότητα κεφαλαίων.

Ειδικότερα, οι εταιρείες αυτές πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη εταιρική διακυβέρνηση. Τα περιβαλλοντικά κριτήρια εξετάζουν, μεταξύ άλλων, πως λειτουργεί μια εταιρεία αναφορικά με τη χρήση ενέργειας, τα απόβλητα, τη ρύπανση. Επίσης, αξιολογούν τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της εταιρείας και τον τρόπο διαχείρισης των κινδύνων αυτών.

Τα κοινωνικά κριτήρια εστιάζουν στις επιχειρηματικές σχέσεις της εταιρείας και το κατά πόσο οι συνεργάτες της μοιράζονται τις ίδιες αξίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, εξετάζουν αν μέρος των κερδών της εταιρείας επιστρέφεται στην κοινωνία, αν οι συνθήκες εργασίας διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή υγεία των εργαζομένων και το εθελοντικό έργο που προσφέρει.

Αναφορικά με την εταιρική διακυβέρνηση εξετάζεται, μεταξύ άλλων, αν χρησιμοποιούνται διαφανείς λογιστικές μέθοδοι, αν συμμετέχουν οι μέτοχοι στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Το νέο ESG Fund είναι μικτό, με ευρύ φάσμα επενδύσεων σε μετοχές και ομόλογα των εταιρειών αυτών. Απευθύνεται σε πελάτες του Private Banking, που επιθυμούν να συνδυάζουν τους οικονομικούς στόχους των επενδύσεών τους με την προσήλωση σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές αξίες.

To Private Banking της Τράπεζας Πειραιώς θα συνεχίσει να δημιουργεί και να εμπλουτίζει τις λύσεις διαχείρισης περιουσίας που προσφέρει, με προϊόντα και υπηρεσίες με χαρακτηριστικά ESG.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Ποιος μίλησε στον Τσίπρα για τους αρμούς της εξουσίας
EKTAKTO>H Αργεντινή με μόλις 100 δις χρέος ξανά σε χρεοκοπία. Η Ελλάδα με 350 δις καμώνεται πως βγαίνει στις αγορές
Oι ηρωικοί πιλότοι του Airbus A320-200 γλίτωσαν τις ζωές των επιβατών. Aνάμεσά τους οι Σταικούρας, Λοβέρδος, Χαρδαλιάς
Eίναι η κόρη του Βασιλιά από τη Κοκκινιά η νέα Κορίνα Τσοπέη;
Aποκαλύψεις του Στέφανου Μάνου για τον Καραμανλή και το προβληματικό Ασφαλιστικό του Βρούτση
Το βαθύ κράτος παρέλυσε την Αθήνα
-Ρε αν είσαι άνδρας κατέβα κάτω…, ενώ το αεροπλάνο πετούσε στα 20.000 πόδια!
Οι εκδότες και δημοσιογράφοι που θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στο Delphi Economic Forum 2020
Τα πλαστά τιμολόγια, οι προεκλογικές χορηγίες και ο Κώδικας του Προβεντσάνο
Η Eurobank & η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία
Δεσμώτες των Συριζαίων με γραβάτα. Πάνω από 32% η πτώση στις αλυσίδες τροφίμων. Κλυδωνίζεται ο Σκλαβενίτης
18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ, 3 αυτοκίνητα