kourdistoportocali.comEconomyΠέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

Η καταγωγή ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας

Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

Mε τα αδέλφια του Θανάση και Γιώργο δημιούργησαν την ομώνυμη εταιρία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019, σε ηλικία 79 ετών, ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, που μαζί με τα αδέλφια του Θανάση και Γιώργο δημιούργησαν την ομώνυμη εταιρία αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, μέρος που αγαπούσε και που επισκεπτόταν πολύ συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Τη θλιβερή είδηση μετέδωσε ο γιος του Δημήτρης Στεργίου, ενημερώνοντας και για την εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρα 15:30.

Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικά του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου τα έζησε στο χωριό. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Καθώς γνώριζε τις δυσκολίες επιβίωσης στο χωριό, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε ως βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο.

Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής «Αφοι Στεργίου» στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέο Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.. που λειτουργεί και σήμερα.

«Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται» ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέο Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. Λάτρευε την φύση, το βουνά, τα αηδόνια και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο χωριά για να περπατήσει μέσα στο δάσος.

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα. Απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

Από την ιστοσελίδα της εταιρίας>

Με σταθερά βήματα από το 1965 η Εταιρεία μας, ξεκινώντας από ένα μικρό εργαστήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναπτύσσεται καθημερινά με στόχο να φέρει πιο κοντά σας τις γευστικές της προτάσεις. Στα 50 αυτά χρόνια δημιουργήσαμε προϊόντα και σχεδιάσαμε διαδικασίες, που να ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών μας.

Σημεία σταθμοί στην πορεία μας ήταν:

1965 Ίδρυση της εταιρείας «Αφοί Στεργίου» με έδρα την Νέα Φιλαδέλφεια.
1974 Μετασχηματισμός σε νέα εταιρική μορφή, με την επωνυμία «Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε.».
1985 Επέκταση παραγωγικής δραστηριότητας στην Μεταμόρφωση Αττικής σε ιδιόκτητο χώρο 4.000 τ.μ.
1989 Λειτουργία καταστήματος λιανικής στην Μεταμόρφωση.
1991 Μεταφορά της πρώτης παραγωγικής μονάδας της Νέας Φιλαδελφείας σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 3.000 τ.μ.
1998 Επέκταση του δικτύου πωλήσεων στην ευρύτερη αγορά.
1999 Επέκταση παραγωγικής δραστηριότητας και στο Τατόϊ σε ιδιόκτητη έκταση 18.000 τ.μ.
2000 Λειτουργία θυγατρικής με την επωνυμία «Διανομές Στεργίου A.E.».
2002 Κάλυψη δικτύου σε όλη την Πελοπόνησο και Στερεά Ελλάδα.
2003 Πανελλήνια κάλυψη των κυριοτέρων αλυσίδων Super Market.
2004 Επιτυχής συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».
2007 Επέκταση σε νέες κλειστές αγορές, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξυπηρέτησης.
2012 Λειτουργία καταστήματος λιανικής στην Κηφισία.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY