kourdistoportocali.comEconomy ΟΠΑΠ Α.Ε.>Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών σε πέντε νοσοκομεία

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ανάληψη πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας που φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία

ΟΠΑΠ Α.Ε.>Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών σε πέντε νοσοκομεία

Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της υγείας

 

 Από αριστερά Μελετιάδης Μιχαήλ (Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), Παντελιάδης Παναγιώτης (Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ) και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

 O γραμμικός επιταχυντής που δόθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

 

Η ΟΠΑΠ Α.E., υλοποιώντας τη στρατηγική της δέσμευσή για διαρκή αναβάθμιση της ιατρικής φροντίδας στη χώρα μας, ολοκλήρωσε για το 2014 τη δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλού επιπέδου σε πέντε νοσοκομεία της χώρας, που εξυπηρετούν καθημερινά σημαντικό αριθμό πολιτών.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, προσφέρθηκε ένας γραμμικός επιταχυντής  για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών καρκίνου, με έμφαση στην διεξαγωγή στερεοτακτικής ακτινοχειρουργικής και στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας σώματος*. Με αυτή τη δωρεά, το ΑΧΕΠΑ είναι πλέον το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη χώρα μας με δυνατότητα παροχής θεραπειών αυτού του είδους.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, κ. Παντελιάδης, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Α.Ε για την πολύτιμη αρωγή της στο δύσκολο έργο που επιτελείται καθημερινά στο Νοσοκομείο.

Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Αίγινας «Άγιος Διονύσιος», εγκαταστάθηκε ένα σύστημα ψηφιακής ακτινογραφίας-μαστογραφίας, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» λειτουργούν πλέον δύο (2) θερμοκοιτίδες μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα. Τις θερμές ευχαριστίες του απέστειλε στην ΟΠΑΠ Α.Ε. ο Διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κ. Καλτσίδης.

Όσον αφορά την Αθήνα, στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» η ΟΠΑΠ Α.Ε. προσέφερε ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας – πλησιοθεραπείας δέρματος. Από την πλευρά της, η Διοικήτρια του «Ανδρέας Συγγρός», κα. Χριστίνα Αντωνίου, υπογράμμισε ότι το μηχάνημα που δώρισε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο νοσοκομείο συμβάλει στη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού-Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

*οριστική παραλαβή του μηχανήματος τον Μάιο του 2015

Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο προσφέρθηκε ένα ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα, το οποίο είναι και το μοναδικό σύστημα θεραπείας βραχείας διάρκειας που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Εκ μέρους του Αρεταίειου, η καθηγήτρια κα. Μουλοπούλου (διεύθυνση εργαστηρίου) εξέφρασε τις ευχαριστίες του νοσοκομείου για τη δωρεά, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός χρησιμοποιείται ήδη για ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις εσωτερικών και εξωτερικών ασθενών.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ανάληψη πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας που φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στην κοινωνία, απαντώντας σε πραγματικές και μεγάλες ανάγκες και μετατρέποντας την επιχειρηματική της  αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει στον τομέα της υγείας που αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της Εταιρικής της Υπευθυνότητας.

———————————————————————————————————————————————————————————–

Η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. ( Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου) εδρεύει στην Αθήνα και έχει ως αποκλειστική λειτουργία τη διαχείριση αριθμολαχείων και παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα. Αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

Η ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958 στην Ελλάδα ως κρατική εταιρεία και το 2001 οι μετοχές της εταιρείας εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απόκτηση της ΟΠΑΠ το 2013 από τον Τσέχικο – Ελληνικό Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings Ltd, δίνει την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας σε παγκόσμια κλίμακα.

 

Το χαρτοφυλάκιο της ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια (ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3) όχι μόνο οδήγησε την εταιρεία σε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη, αλλά αποτέλεσε επίσης πηγή χρηματοδότησης μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Συνεισφορά, η οποία μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα  για το σύνολο της κοινωνίας, εξασφαλίζοντας στην ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY