kourdistoportocali.comEconomyOικονομική Καταιγίδα βλέπουν οι Αμερικανοί

Eρχεται κλάμα;

Oικονομική Καταιγίδα βλέπουν οι Αμερικανοί

Η γενιά των Millennials (κάτω των 40 ετών) είναι αυτή που ανησυχεί περισσότερο

Εν μέσω του επιβραδυνόμενου ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, της συνεχιζόμενης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και μετά από σχεδόν 15 μήνες εμπορικών διενέξεων, ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός πτωτικού κύκλου, σύμφωνα με την τελευταία τριμηνιαία έρευνα προοπτικών της Allianz.

Του Sergei Klebnikov [Forbes_Capital.gr]

Ειδικότερα:

– Το 50% των ερωτηθέντων αναμένει σημαντική ύφεση το αμέσως επόμενο διάστημα, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 46% που είχε δώσει την ίδια απάντηση νωρίτερα φέτος.

– Λιγότεροι είναι επίσης αυτοί που εκτιμούν ότι είναι καλή περίοδος τώρα για να επενδύσει κανείς: μόλις το 35% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, έναντι ποσοστού άνω του 40% στις αρχές του έτους.

– Η γενιά των Millennials (κάτω των 40 ετών) είναι αυτή που ανησυχεί περισσότερο για το ενδεχόμενο ύφεσης: το 56% αυτής της κατηγορίας ανησυχεί ότι μια σημαντική ύφεση είναι προ των πυλών, έναντι του 51% της γενιάς Χ (ηλικίες 40-55) και του 46% των Baby Boomes (ηλικίες 55-75).

– Από την άλλη πλευρά, οι Millennials είναι αυτοί που ανησυχούν λιγότερο για την τρέχουσα μεταβλητότητας της αγοράς: το 47% θα επένδυε στην παρούσα φάση, έναντι μόλις 17% των Baby Boomers.

– “Παρότι οι Millennials είναι αυτοί που ανησυχούν περισσότερο για μια επικείμενη ύφεση, την ίδια στιγμή φαίνεται ότι δεν ανησυχούν τόσο για τις επιπτώσεις της – πιθανότατα γιατί έχουν περισσότερο χρόνο μπροστά τους να ανακάμψουν από τις οποιεσδήποτε σημαντικές απώλειες”, σημειώνει ο Kelly LaVigne, αντιπρόεδρος ανεπτυγμένων αγορών της Allianz Life.

– Ο φόβος της ύφεσης έχει επίσης ως αποτέλεσμα ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι να θεωρούν σημαντική την επένδυση σε συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρουν προστασία από την πτώση της αγοράς: το ποσοστό υποχώρησε στο 66% από 72% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο.

“Η μεταβλητότητα στην αγορά δεν σταμάτησε ούτε το καλοκαίρι”, σημειώνει ο LaVigne. “Δεδομένων των μεγάλων διακυμάνσεων του τελευταίου τριμήνου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά τις επενδύσεις και ανησυχούν ότι επίκειται η κατάρρευση της αγοράς και ότι η οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση”, προσθέτει.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, το χρηματιστήριο εμφανίζει αισθητά εντονότερη μεταβλητότητα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας -που πρόκειται να ξαναρχίσουν σήμερα- εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο εντείνοντας τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση, καθώς το ενδεχόμενο επίτευξης μια συνολικής εμπορικής συμφωνίας δεν φαίνεται και πολύ πιθανό.

Επιπρόσθετα, η απόδοση του τριμηνιαίου κρατικού ομολόγου παραμένει υψηλότερη από την αντίστοιχη του 10ετούς από τον Μάιο: φαινόμενο γνωστό και ως ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, που θεωρείται ένας σημαντικός δείκτης επικείμενης ύφεσης, καθώς έχει “προβλέψει” τους τελευταίους επτά πτωτικούς κύκλους.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Ξαφνικά η οικογένεια Rothschild και λοιποί ισχυροί του χρήματος επιτίθενται στον Κυριάκο
Εξέδωσαν 2 εντάλματα σύλληψης κατά αθώου επιχειρηματία μέλος οικογένειας εθνικών ευεργετών
Δίωξη-βόμβα κατά Τουλουπάκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός αποκαθιστά το κύρος της Δικαιοσύνης
Εφιαλτικά στοιχεία του ΣΕΒ αποκαλύπτουν ότι έχουμε ακόμη 948 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους!
H φούσκα των κατασκευαστών και το KΡAX στην ελληνική αγορά ακινήτων
Στα άδυτα της βασιλικής έπαυλης των 10.000.000 ευρώ της Αναβύσσου
Ο Sebastian ζητά Μνημόνιο και παγώνει το αίμα στη ΝΔ που προηγείται με 20 μονάδες
-Η Γερμανία τσακίζει την Τουρκία μέσω τουρισμού
-Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8
Ωδή στις χαμένες (πρόωρες) εκλογές
-Πού είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Μέρκελ στη διένεξη Ελλάδας-Τουρκίας;
-Έλληνες γυμναστές, δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι ιδιαίτερο από τους συναδέλφους του εξωτερικού