kourdistoportocali.comEconomyOι μεγάλες εταιρίες αναβάλουν την επιστροφή στα γραφεία ακόμη και για τον Φεβρουάριο του 2022 ή ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Oι μεγάλες εταιρίες αναβάλουν την επιστροφή στα γραφεία ακόμη και για τον Φεβρουάριο του 2022 ή ζητούν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το Twitter απαιτούσε ήδη από τους υπαλλήλους που επέστρεψαν στο γραφείο να δείξουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό τους

Νέα Υόρκη (CNN Business) Μετά από μήνες ενθάρρυνσης των εργαζομένων να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, οι εταιρείες αρχίζουν να παίρνουν μια πιο σκληρή γραμμή και να εφαρμόζουν εντολές-μια δραματική κλιμάκωση της προσέγγισης της Corporate America για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Βy Alexis Benveniste/CNN (CNN Business)

Η ώθηση για τις εντολές για εμβόλια έχει αυξηθεί και ο Πρόεδρος Joe Biden αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει την απαίτηση να εμβολιαστούν όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι και εργολάβοι ή να υποχρεωθούν να υποβληθούν σε τακτικές απαιτήσεις δοκιμών. 

Την Τετάρτη, η Google και το Facebook έγιναν οι δύο πρώτοι γίγαντες της Silicon Valley που εξέδωσαν δικές τους εντολές.
Εδώ είναι οι εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απαιτήσεις εμβολίου για τον Covid-19 για τουλάχιστον μερικούς από τους υπαλλήλους τους.

Google

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Sundar Pichai έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό την Τετάρτη, ανακοινώνοντας την απαίτηση εμβολίου για υπαλλήλους που επιστρέφουν στο γραφείο. Η πολιτική θα καθιερωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τις επόμενες εβδομάδες και σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες καθώς τα εμβόλια καθίστανται ευρύτερα διαθέσιμα, δήλωσε ο Pichai. Δεν είναι σαφές πώς η Google σχεδιάζει να επιβάλει την πολιτική.

Facebook
Όλοι οι εργαζόμενοι στο Facebook (FB) πρέπει να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στο γραφείο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. “Καθώς ανοίγουν ξανά τα γραφεία μας, θα απαιτούμε από οποιονδήποτε έρχεται να εργαστεί σε οποιαδήποτε από τα campuses των ΗΠΑ να εμβολιαστεί”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Lori Golerαντιπρόεδρος του Facebook. “Θα έχουμε μια διαδικασία για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς ή άλλους λόγους και θα αξιολογήσουμε την προσέγγισή μας σε άλλες περιοχές καθώς εξελίσσεται η κατάσταση”, πρόσθεσε.

Netflix
Σύμφωνα με το Deadline, το Netflix απαιτεί εμβόλια Covid-19 για τα καστ όλων των παραγωγών του στις ΗΠΑ, καθώς και για τα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Την περασμένη εβδομάδα, τα συνδικάτα του Χόλιγουντ και τα μεγάλα στούντιο επέλεξαν πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία που περιλαμβάνουν “την επιλογή εφαρμογής υποχρεωτικών πολιτικών εμβολιασμού για τα καστ και το πλήρωμα στη Ζώνη Α” σε βάση παραγωγής. Το “Zone A” αποτελείται από τους ηθοποιούς και τους ανθρώπους που έρχονται πολύ κοντά τους.

BlackRock

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, επιτρέπει αυτή τη στιγμή να επιστρέψουν στο γραφείο μόνο εμβολιασμένοι υπάλληλοι, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Αυτή η απόφαση είναι μια προσαρμογή πολιτικής βασισμένη στα σχόλια των εργαζομένων και στην έρευνα των εργαζομένων, είπε ο εκπρόσωπος. Από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία θα έχει ένα «υβριδικό μοντέλο», με μερικούς εμβολιασμένους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο και άλλους από το σπίτι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Η εταιρεία σχεδιάζει να μοιραστεί μια ενημερωμένη πολιτική για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους αργότερα το καλοκαίρι.

Morgan Stanley

Το γραφείο της Morgan Stanley στη Νέα Υόρκη απαγορεύει σε όλους τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους και πελάτες να εισέρχονται στην έδρα της. Όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε κτίρια με «μεγάλη παρουσία εργαζομένων» έπρεπε να επιβεβαιώσουν την κατάσταση εμβολιασμού τους έως την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με σημείωμα της εταιρείας προς τους εργαζόμενους.

Saks Fifth Avenue

Η αλυσίδα πολυτελών πολυκαταστημάτων Saks Fifth Avenue απαιτεί να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι, ανέφεραν οι New York Times. “Πρέπει να είμαστε πολύ πιο γραφειακοί” και “η προεπιλογή πρέπει να είναι το γραφείο μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Marc Metrick στους Times.

Η Washington Post

Όλοι οι νέοι προσληφθέντες και οι τρέχοντες υπάλληλοι της Washington Post θα πρέπει να αποδείξουν τους πλήρεις εμβολιασμούς Covid-19, δήλωσε ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Fred Ryan σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους την Τρίτη. Ο Ryan δήλωσε ότι η απαίτηση αποτελεί «προϋπόθεση απασχόλησης» που ξεκινά με την επιστροφή της δημοσίευσης στο γραφείο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ascension Health

Η Ascension Health ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει εμβολιασμούς για τον Covid-19 για όλους τους υπαλλήλους της “για την ασφάλεια των ασθενών και των επισκεπτών, των συνεργατών μας, των οικογενειών και των αγαπημένων μας και της κοινότητας”, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της εταιρείας την Τρίτη. “Η Ascension θα απαιτήσει να εμβολιαστούν όλοι οι συνεργάτες κατά του COVID-19, είτε παρέχουν ή όχι άμεση φροντίδα των ασθενών, είτε εργάζονται στους χώρους φροντίδας μας είτε εξ αποστάσεως”, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση.

Lyft
Από τις 2 Αυγούστου, όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα γραφεία της Lyft πρέπει να εμβολιαστούν, σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Lyft, Logan Green στους υπαλλήλους και το οποίο παρακολούθησε το CNN Business. Επιπλέον, η πλειονότητα των εργαζομένων στα γραφεία της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα επιστρέψει τώρα στο γραφείο στις 2 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το email, μια εξάμηνη παράταση από την αρχική ημερομηνία επιστροφής στην εταιρεία. Η Lyft ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας πριν από αρκετές εβδομάδες ότι θα πρέπει να υποβάλουν αποδείξεις εμβολιασμού για να επιστρέψουν στο γραφείο, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN Business.

Twitter

Το Twitter απαιτούσε ήδη από τους υπαλλήλους που επέστρεψαν στο γραφείο να δείξουν αποδείξεις για τον εμβολιασμό τους, αλλά η εταιρεία έκανε την Τετάρτη το πρόσθετο βήμα να κλείσει τελείως τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο και να διακόψει περαιτέρω τις επαναλειτουργίες των γραφείων.

Η εταιρεία πήρε την κλήση “μετά από προσεκτική εξέταση των ενημερωμένων οδηγιών του CDC και υπό το φως των σημερινών συνθηκών”, δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN Business. “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις τοπικές συνθήκες και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές που δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των Tweeps μας.”

Ο Rishi Iyengar συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
Αντώνης Σαμαράς> H διαχειρίστρια Μέρκελ και η ΝΔ ως ΠΟΤΑΜΙ