kourdistoportocali.comEconomyΟ θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται

Πάρα πολύ χρέος. Αύξηση του πληθωρισμού. Υποτίμηση του νομίσματος. Κακοεπένδυση. Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Γεωπολιτικό άγχος. Το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον τα έχει όλα.

Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers έχει δει περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην αγορά από τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν σήμερα.

Tyler Durden's Photo

by Tyler Durden/ΖeroHedge
Tuesday, Sep 21, 2021 – 03:39 PM

Via Wealthion.com,

Και έχει κερδίσει με επιτυχία – πολλά χρήματα – στην πορεία.

Αλλά δεδομένου του σημερινού μακρο-περιβάλλοντος, ανησυχεί περισσότερο για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς από ό,τι  ποτέ πριν. Στην πραγματικότητα, προβλέπει με σιγουριά ότι θα βιώσουμε μια τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική διόρθωση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αγορά αρκούδων της ζωής μας.

Πάρα πολύ χρέος. Αύξηση του πληθωρισμού. Υποτίμηση του νομίσματος. Κακοεπένδυση. Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Γεωπολιτικό άγχος. Το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον τα έχει όλα.

Ο Ρότζερς προβλέπει ότι η κατάρρευση θα αρχίσει στις πιο αδύναμες χώρες/εταιρείες, και στη συνέχεια θα καταλήξει στις ΗΠΑ, βυθίζοντας τελικά ολόκληρο το σύστημα σε βαθιά ύφεση, αν όχι σε απόλυτη ύφεση.

Εδώ στο Μέρος 1 της συνέντευξής μας με τον Τζιμ, εξηγεί πόσο άσχημα πιστεύει ότι θα γίνουν τα πράγματα και γιατί. Χρησιμοποιώντας τη διεθνή του άποψη, αποκαλύπτει επίσης τις μελλοντικές προοπτικές της Κίνας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις της (συμπεριλαμβανομένου του Evergrande) και τις δυνατότητες μεγαλύτερου ανταγωνισμού από το άνοιγμα του εμπορίου μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Και στο Μέρος 2, ο Jim προσφέρει τις συμβουλές του σε συνετούς επενδυτές που επιθυμούν να επιβιώσουν από την επερχόμενη αγορά αντεπιστροφών που προβλέπει και παρέχει τις προοπτικές του για μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, του ουρανίου, της γεωργικής γης και των πολύτιμων μετάλλων.

«Σας προειδοποιώ όλους, έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που είχαμε μια σοβαρή bear market … και θα σας έλεγα ότι ίσως την επόμενη φορά που θα έχουμε μια σοβαρή αγορά αρκούδας θα είναι η χειρότερη στη ζωή μου, ” είχε πει στο παρελθόν σε ένα διεθνές φόρουμ που φιλοξένησε η Ρωσία.

Σκεπτόμενος τη συσσώρευση ολοένα και περισσότερων χρεών από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να καλύψουν κάθε ρωγμή σε οποιαδήποτε οικονομία ή αγορά, ο Rogers σημείωσε προηγουμένως ότι «τελικά, η αγορά θα πει:« Δεν το θέλουμε αυτό, δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο αυτό το παιχνίδι και δεν θέλουμε άλλο το σκουπιδόχαρτό σας».

(300 τρις το παγκόσμιο χρέος-15 τρις τα αποθέματα χρυσού)

Και όταν συμβεί αυτό, ο Rogers προειδοποιεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εκτυπώσουν ακόμη περισσότερα σκουπιδόχαρτα και θα αγοράσουν ακόμη περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.

«Και τότε θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα … Όλοι θα πληρώσουμε μια φρικτή τιμή κάποια μέρα, αλλά στο μεταξύ είναι πολύ διασκεδαστικό για πολλούς ανθρώπους».

* * *

Ο παγκόσμιος επενδυτής Jim Rogers ίδρυσε το Quantum Fund, μια παγκόσμια επενδυτική συνεργασία. Κατά τα επόμενα 10 χρόνια, το χαρτοφυλάκιο κέρδισε 4200%, ενώ ο S&P αυξήθηκε λιγότερο από 50%. Στη συνέχεια, ο Ρότζερς αποφάσισε να αποσυρθεί – σε ηλικία 37 ετών – και έκτοτε, μοιράζεται τη σοφία του με τους επενδυτές καθώς και μερικές εκπληκτικές περιπέτειες ζωής.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον