kourdistoportocali.comEconomyΜία χώρα είναι ισχυρή, όταν βασίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις

Ioυλία Τσέτη

Μία χώρα είναι ισχυρή, όταν βασίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις

Αδήριτη ανάγκη, να ενισχύσουμε το βιομηχανικό ιστό της χώρας

Η κυρία Ιουλία Κλ. Τσέτη, μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη τονίζει: “Μία χώρα είναι ισχυρή όταν βασίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις”

Με συμμάχους μας το βασικότερο κεφάλαιο που είναι το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογία, τη διαρκή εκπαίδευση, την κοινωνική ευαισθησία και την αλληλεγγύη, είμαστε αποφασισμένοι, να δράσουμε καίρια, για το καλό της ελληνικής οικονομίας, της βιομηχανίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Να γίνουμε ο καθένας από την πλευρά του, Ηγέτης στον κλάδο και στη δουλειά του, να δημιουργήσουμε αυτάρκεια στις οικονομίες μας.

Η υγειονομική κρίση που ζήσαμε, κατέδειξε με τον πιο ισχυρό τρόπο, ότι όταν υπάρχει ευθύνη- ατομική και συλλογική- αλλά και πειθαρχία, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είναι αδήριτη ανάγκη, να ενισχύσουμε το βιομηχανικό ιστό της χώρας, να τονώσουμε τον πρωτογενή τομέα τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και τις εξαγωγές μας, ιδανικά με το δικό μας brand name.

Μία χώρα είναι ισχυρή, όταν βασίζεται στις δικές της παραγωγικές δυνάμεις δημιουργεί πλούτο και υπεραξία στα προϊόντα της.

Και το ίδιο ευχόμαστε να επιδιώξει η Ευρώπη, να δημιουργήσει αυτάρκεια και να εξαρτάται ολοένα και λιγότερο, από τις τρίτες χώρες, αναφορικά με τις πρώτες ύλες. Γεγονός που το είδαμε πολύ έντονα στη διάρκεια της πανδημίας.

Και ακόμη, οφείλουμε να ενισχύσουμε την έρευνα και την γέφυρα με τους νέους επιστήμονες.

Να εντάξουμε στην λειτουργία των επιχειρήσεων τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενσωματώνοντας τις αρχές της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, η οποία έχει ήδη φθάσει.

Και φυσικά, να εργαστούμε συλλογικά και υπεύθυνα για το Μεγάλο μας ΣΠΙΤΙ που είναι το Περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημά μας, το οποίο, έχουμε πληγώσει ανεπανόρθωτα.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
Έρχεται η μετάλλαξη Lamda
ΙΣΡΑΗΛ> O Naftali Bennett δίνει εντολή για 3η δόση Pfizer στους άνω των 60. Δεν υπήρξε ομοφωνία στην επιτροπή
EKTAKTO> H Pfizer παρουσιάζει τη 3η δόση. Στις ηλικίες 65 έως 85 τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Delta αυξάνονται έως 11 φορές
Lancet> Ανησυχητικά στοιχεία για θρομβώσεις, εμφράγματα και επώδυνες ουρολοιμώξεις μετά τις λήψεις εμβολίων Pfizer/AstraZeneca
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό