kourdistoportocali.comEconomyΚλιματικά ουδέτερη η Eurolife FFH από το 2020

Κέντρο Αειφορίας CSE

Κλιματικά ουδέτερη η Eurolife FFH από το 2020

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Αειφορίας CSE και τα αποτελέσματά της επαληθεύτηκαν από τον οργανισμό First Climate

Την πιστοποίησή της ως κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έλαβε η Eurolife FFH, σε συνέχεια μελέτης που υλοποίησε για λογαριασμό της το Κέντρο Αειφορίας CSE. Με την πιστοποίηση αυτή, η εταιρεία αναγνωρίζει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως σημαντικό στοιχείο της εταιρικής της υπευθυνότητας και αποδεικνύει ενεργά ότι η πρόθεσή της είναι να αποτελεί μέρος της λύσης. Την επαλήθευση της μελέτης του Κέντρου Αειφορίας CSE ανέλαβε ο οργανισμός First Climate, ένας κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών εκπομπών άνθρακα και διαχείρισης νερού, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Η ανεξάρτητη διασφάλιση από το Κέντρο Αειφορίας CSE και τον First Climate αφορά τις εγκαταστάσεις της Eurolife FFH στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για το 2020. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε βασίστηκε σε μετρήσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίησή τους και για την αντιστάθμιση των ρύπων που προκύπτουν από τη λειτουργία της εταιρείας. Οι μετρήσεις που έγιναν περιλαμβάνουν την ηλεκτρική κατανάλωση για τις ανάγκες των κτηρίων της Eurolife FFH, την κατανάλωση πετρελαίου, τον τρόπο μεταφοράς των εργαζόμενων προς και από το χώρο εργασίας τους, τα εταιρικά μεταφορικά μέσα και αεροπορικά ταξίδια, καθώς και την κατανάλωση χαρτιού.

Από τη συλλογή των δεδομένων, προέκυψε ότι από τη λειτουργία της εταιρείας, μέσα στο 2020, δημιουργήθηκαν 912,58 τόνοι αερίων θερμοκηπίου, οι οποίοι αφορούν έμμεσες και άμεσες εκπομπές. Η επαλήθευση των μετρήσεων πραγματοποιήθηκε σε πρώτο στάδιο από το Κέντρο Αειφορίας CSE, σύμφωνα με το Greenhouse Gas Protocol Standard και το ISO 14064. Στη συνέχεια, τα δεδομένα επαληθεύτηκαν από τον First Climate, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα των μετρήσεων και των αποτελεσμάτων.

Καθώς δεν μπορούν να αποφευχθούν όλες οι εκπομπές ρύπων από τη δραστηριότητα μιας εταιρείας, η Eurolife FFH προχώρησε σε αντιστάθμιση άνθρακα για την ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός της. Σύμφωνα με το Clean Development Mechanism του Πρωτοκόλλου του Κιότο, οι αντισταθμίσεις άνθρακα αποτελούν έναν τρόπο άμεσης χρηματοδότησης επιμέρους προγραμμάτων προστασίας του κλίματος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμιο ζήτημα, επομένως είναι δυνατό να εξισορροπηθούν οι εκπομπές που προκύπτουν από δραστηριότητες σε μια συγκεκριμένη περιοχή με τη μείωση ή την πρόληψή τους σε κάποιο άλλο μέρος. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, η διαδικασία της αντιστάθμισης, ως μηχανισμός του Πρωτοκόλλου του Κιότο, έχει στόχο να υποστηρίξει αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να αναπτυχθούν με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Eurolife FFH έχει επιλέξει ως έργο αντιστάθμισης το REDD+ Project, στο λεκανοπέδιο του Αμαζονίου στο Περού. Στόχος του έργου είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, η βιώσιμη δασοκομία και η βελτίωση των συνθηκών ζωής για τις τοπικές κοινωνίες. Με την υποστήριξη αυτή, η Eurolife FFH συμμετέχει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για Μηδενική Φτώχεια (Στόχος 1), Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη (Στόχος 8), Λιγότερες Ανισότητες (Στόχος 10), Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή (Στόχος 12), Δράση για το Κλίμα (Στόχος 13) και Ζωή στη Στεριά (Στόχος 15).

Έχοντας κάνει την αρχή το 2020, δέσμευση της Eurolife FFH είναι να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να μετρά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη λειτουργία της, προχωρώντας παράλληλα σε παγκόσμια έργα για την αντιστάθμιση των ρύπων της. Για την εταιρεία, αξία έχει να συμμετέχει σε σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα το δικό της αποτύπωμα.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;