kourdistoportocali.comEconomyKarel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας

Mιλάνε τα έργα του

Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας

Ο κορυφαίος Tσέχος επιχειρηματίας παρέδωσε παρουσία του Πρωθυπουργού στο ελληνικό δημόσιο πλήρως ανακαινισμένα τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας

Ο κορυφαίος Tσέχος επιχειρηματίας Κάρελ Κομάρεκ για μια ακόμη φορά απέδειξε ό,τι δεν είναι απλά ένας μεγάλος επενδυτής στην Ελλάδα, αλλά ενδιαφέρεται προσωπικά για το μέλλον της, που δεν είναι άλλο από τη νέα γενιά.

Χθες, παρέδωσε παρουσία του Πρωθυπουργού στο ελληνικό δημόσιο πλήρως ανακαινισμένα τα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαϊα Κυριακού» που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ αναφορικά με την υγεία των παιδιών μας.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους επενδυτές που είδαν την Ελλάδα ως μια «ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού» και «deals», ο Κάρελ Κομάρεκ είχε το όραμα να εκσυγχρονίσει τα δύο νοσοκομεία και να κάνει σε αυτά ουσιαστικές παρεμβάσεις που είχαν να γίνουν επι δεκαετίες… όταν όλες οι εισηγήσεις γενικών γραμματέων, υφυπουργών και κυβερνητικών παρέμεναν σκονισμένες σε συρτάρια πολιτικών γραφείων.

Ήταν ο κατάλληλος στην πλέον κατάλληλη στιγμή και με την ομάδα που τον πλαισιώνει εδώ στην Ελλάδα να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το έργο πνοής που αποτελεί μια μοναδική παρακαταθήκη για όλους μας. Αρκεί κανείς να κάνει μια επίσκεψη για να δει πως μεταμορφώθηκαν τα δύο νοσοκομεία στα 8 χρόνια που διήρκησε η πλήρης ανακαίνιση. Ακόμα και αν «δεν πειστεί» από αυτό, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των γονέων και των νοσηλευτών αποτελούν τη μεγαλύτερη καθημερινή απόδειξη.

Καρελ Κομάρεκ: «Στον ΟΠΑΠ και την Allwyn – τη διεθνή εταιρεία μας – είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εταιρείες δεν κάνουν τη διαφορά μόνο με τις οικονομικές επιδόσεις τους. Η ανταπόκριση τους σε κοινωνικά ζητήματα είναι εξίσου σημαντική.

Η ανακαίνιση των δύο νοσοκομείων αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση. Με σημαντικές επενδύσεις και σκληρή δουλειά, τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν τις πλέον σύγχρονες υγειονομικές υποδομές και ένα αναβαθμισμένο θεραπευτικό περιβάλλον. Βεβαίως, το πιο σημαντικό από όλα είναι η στήριξη που παρέχεται σε χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς!»

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις στα δυο νοσοκομεία από τον ΟΠΑΠ:

Η πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Η συγκεκριμένη μονάδα, η οποία δεν είχε ανακαινιστεί για περισσότερα από 50 χρόνια, διαθέτει πλέον εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών και εξυπηρετεί και τα δύο νοσοκομεία, καλύπτοντας ανάγκες για τις όποιες, μέχρι πρόσφατα, χρειαζόταν η εμπλοκή άλλων μονάδων του ΕΣΥ.

Ο πλήρης εκσυγχρονισμός της Β’ Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Μονάδας του νοσοκομείου «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, χάριν στην υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων που αναπτύχθηκε. Η καινοτόμος αυτή μονάδα διαθέτει υπερσύγχρονες κλίνες αρνητικής πίεσης και αυτοματοποιημένα συστήματα.

Η ανακαίνιση των Παιδοχειρουργικών Μονάδων των δύο νοσοκομείων, οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς για την παιδιατρική στην Ελλάδα.

Η ολική ανακαίνιση της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία», που πλέον διαθέτει ένα παγκόσμιου επιπέδου χειρουργικό συγκρότημα και θάλαμο ανάνηψης.

Η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή δεδομένα, στο νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Στο πλαίσιο του έργου ανακαίνισης, τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» έχουν εφοδιαστεί με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως, και έχουν πραγματοποιηθεί εκτενείς αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Το συνολικό έργο:

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

\Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν 30 έργα ανακαίνισης, συνολικής επιφάνειας 14.960 τ.μ., στα οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών και δυναμικότητας 564 κλινών.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Μίνας Γκάγκα, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Allwyn και στρατηγικού μετόχου του ΟΠΑΠ, κ. Karel Komárek, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου και της διοίκησης της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Kamil Ziegler, ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, και ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Παιδιατρικών Νοσοκομείων, κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, υπέγραψαν το πρωτόκολλο για την επίσημη παράδοση του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
Nίκος Δένδιας> Ο δρόμος μπροστά μας είναι εξαιρετικά μακρύς και γεμάτος εμπόδια
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
ΣΕΒ_Skills4Jobs> Δεξιότητες για καλές θέσεις εργασίας
Κυριάκος Λουκάκης> Από τους πλέον ικανούς και έμπειρους διπλωμάτες ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ σε μία κρίσιμη περίοδο