kourdistoportocali.comEconomyΗ JPMorgan θέλει να γίνει ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας και ετοιμάζει μια ταξιδιωτική επιχείρηση πλήρους εξυπηρέτησης

Βreaking news

Η JPMorgan θέλει να γίνει ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας και ετοιμάζει μια ταξιδιωτική επιχείρηση πλήρους εξυπηρέτησης

Τα ταξίδια έχουν γίνει μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες δαπανών για τις τράπεζες και τους εκδότες πιστωτικών καρτών

Η JPMorgan JPM θέλει να γίνει ο ταξιδιωτικός σας πράκτορας.

Τους τελευταίους 18 μήνες, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ συναρμολογεί τα κομμάτια για να ξεκινήσει μια ταξιδιωτική επιχείρηση πλήρους εξυπηρέτησης, όπου οι πελάτες μπορούν να προγραμματίσουν και να κλείσουν ταξίδια που κυμαίνονται από μια απλή πτήση εσωτερικού έως ένα πολυτελές σαφάρι.

Βy David Benoit/The Wall Street Journal

Αγόρασε ήδη ένα σύστημα κρατήσεων, μια εταιρεία κριτικής εστιατορίων και έναν ταξιδιωτικό πράκτορα πολυτελείας. Κατασκευάζει τα δικά της σαλόνια αεροδρομίου και μια δύναμη χιλιάδων ταξιδιωτικών πρακτόρων. Μια νέα ιστοσελίδα θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Τα ταξίδια έχουν γίνει μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες δαπανών για τις τράπεζες και τους εκδότες πιστωτικών καρτών και η JPMorgan θέλει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά. Η τράπεζα ελπίζει να μετατρέψει αυτούς τους ταξιδιώτες πελάτες σε δια βίου οπαδούς της Chase, αντλώντας περισσότερα από τα έξοδα και άλλες οικονομικές τους ανάγκες.

Η JPMorgan παίζει ήδη μικρό ρόλο στον κόσμο των ταξιδιών. Οι δικές της πιστωτικές κάρτες, όπως το Sapphire Reserve, επιτρέπουν στους πελάτες να δημιουργούν ταξιδιωτικές ανταμοιβές και να τις εξαργυρώνουν μέσω του ιστότοπου κρατήσεων Ultimate Rewards της τράπεζας. Η JPMorgan εκτιμά ότι οι πελάτες της αντιστοιχούν σε ένα στα τρία δολάρια που δαπανώνται για ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ, αν και αυτοί οι πελάτες κάνουν κράτηση μόνο για ένα μικρό ποσό στον ιστότοπο Ultimate Rewards.

Με τις νέες προσφορές, τα στελέχη της JPMorgan πιστεύουν ότι η τράπεζα θα μπορούσε να συγκεντρώσει κρατήσεις 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2025, πέντε φορές μεγαλύτερο από ό,τι χειριζόταν πριν από την πρόσφατη συσσώρευση. Αυτό θα την καθιστούσε τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα στη χώρα, με βάση τους τόμους του 2021, σύμφωνα με τη βιομηχανία Travel Weekly. Αυτό είναι ακόμα πολύ μικρότερο από τις μητρικές εταιρείες του booking.com και της Expedia, οι οποίες διαχειρίζονται η καθεμία περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ιδέα είναι η JPMorgan να ελέγχει ολόκληρη την εμπειρία αγορών για μια αγορά με την οποία οι πελάτες είναι παθιασμένοι. Τα αυτοκίνητα και τα σπίτια μπορεί να είναι επόμενο, είπαν στελέχη.

«Έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να διαφοροποιήσουμε τι σημαίνει να χρησιμοποιείτε προϊόντα Chase», λέει η Allison Beer, η οποία ηγείται αυτού που η τράπεζα αποκαλεί συνδεμένο εμπόριο.

Το σχέδιο έχει κινδύνους. Τα δώρα με ανταμοιβές ταξιδιών έχουν αποδειχθεί ακριβά για την JPMorgan και άλλες τράπεζες και δεν οδήγησαν πάντα στις μόνιμες σχέσεις που ήλπιζαν οι τράπεζες. Η JPMorgan έχει επίσης σημαντικές εταιρικές συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία που αναμένουν από την τράπεζα να στείλει τους πελάτες στο δρόμο τους. Μερικοί από αυτούς τους συνεργάτες έχουν ήδη παραπονεθεί για την επιτυχία του Sapphire να αφαιρέσει πελάτες από τις κάρτες τους.

Η JPMorgan δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να περάσει στις ταξιδιωτικές κρατήσεις. Η American Express Co. είναι αυτή τη στιγμή ο έκτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας. Η Capital One Financial Corp. επένδυσε πέρυσι σε μια εταιρεία κρατήσεων για να φτιάξει τη δική της ταξιδιωτική ιστοσελίδα και άνοιξε το πρώτο της σαλόνι στο αεροδρόμιο.

Η JPMorgan πιστεύει ότι μπορεί να διαφοροποιηθεί εν μέρει λόγω της λεπτομερούς γνώσης της για το τι ξοδεύουν οι πελάτες της. Τα δεδομένα του θα τροφοδοτήσουν τόσο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες όσο και την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να στοχεύσει πελάτες με προσφορές και ιδέες.

«Οι εκδότες έμαθαν ότι τίποτα δεν οδηγεί τις δαπάνες όπως οι ταξιδιωτικές ανταμοιβές», δήλωσε ο Samuel Engel, ανώτερος αντιπρόεδρος αεροπορίας στη σύμβουλο ICF International. «Οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν θα σταματήσουν με τίποτα για να κερδίσουν αυτούς τους μαγικούς πόντους».

Τα ταξίδια βρίσκονται στο επίκεντρο των προσφορών καρτών της JPMorgan από τότε που κυκλοφόρησε το Sapphire Preferred, το 2009, επιτρέποντας στους χρήστες να συγκεντρώνουν ταξιδιωτικά δολάρια που δεν συνδέονται με μία αεροπορική εταιρεία ή ξενοδοχείο. Μια πιο φανταχτερή premium έκδοση το 2016, το Sapphire Reserve, έγινε επιτυχία, ειδικά με τους νεαρούς millennial που ταξιδεύουν και ξοδεύουν της χιλιετίας. Η τράπεζα πήρε μια γεύση από το να είναι ταξιδιωτικός πράκτορας, να διαχειρίζεται συστήματα κρατήσεων και να αγοράζει ταξίδια για λογαριασμό πελατών.

Τα στελέχη είδαν περιθώρια βελτίωσης. Νόμιζαν ότι τα υπάρχοντα συστήματα κρατήσεων δυσκόλευαν την εξαργύρωση ανταμοιβών, κάτι που φοβόντουσαν ότι θα τους κόστιζε πελάτες.

Όταν η πανδημία χτύπησε στις αρχές του 2020 και τα ταξίδια σταμάτησαν, η JPMorgan κατασκόπευσε μια ευκαιρία για εξαγορές. Οι συζητήσεις για τη μετάβαση των συστημάτων κρατήσεών της σε cxLoyalty μετατράπηκαν σε αγορά ολόκληρης της εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2020.

Το 2021, με τις ταξιδιωτικές δαπάνες να αυξάνονται, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τα σαλόνια του αεροδρομίου Chase Sapphire. Ο συνεργάτης της, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σαλονιών The Club, κατασκευάζει εννέα σαλόνια σε πόλεις όπως η Βοστώνη, το Χονγκ Κονγκ και το Φοίνιξ, το καθένα με τοπικά σχέδια και φαγητό.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η JPMorgan ανακοίνωσε ότι αγόραζε το The Infatuation, έναν ιστότοπο με κριτικές εστιατορίων που περιλαμβάνει το εμπορικό σήμα Zagat. Η Chase ήθελε να δώσει στους πελάτες καλύτερες συμβουλές για το πού να ξοδέψουν τις ανταμοιβές. Η επιχείρηση είχε σημαντική επικάλυψη πελατών με την Sapphire, δήλωσε ο Chris Stang, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Infatuation. Τώρα αρχίζει να εξετάζει ξενοδοχεία και να συντάσσει πλήρεις οδηγούς πόλης.

Η JPMorgan πρόσθεσε φέτος το πολυτελές ταξιδιωτικό κατάστημα Frosch International Travel, με περισσότερους από 1.000 πράκτορες. Τώρα η τράπεζα κατασκευάζει τον νέο ιστότοπο για το Chase travel, ο οποίος θα ανοίξει για πελάτες πιστωτικών καρτών μέχρι το τέλος του έτους και όλους τους πελάτες τραπεζών το 2023, δήλωσαν στελέχη.

Η τράπεζα δεν έχει αποκαλύψει πόσα πλήρωσε για οποιαδήποτε από τις εξαγορές. Σηματοδότησε ότι η νέα ταξιδιωτική επιχείρηση θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιήσει ετήσια κέρδη 750 εκατομμυρίων δολαρίων, μια πτώση σε σύγκριση με τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε πέρυσι.

Τα στελέχη της JPMorgan δηλώνουν ότι θέλουν να κυριαρχήσουν σε extravagant δρομολόγια, βοηθώντας τους πελάτες να κλείσουν spas, δείπνα και εμπειρίες.

«Περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να εμπνευστούν αυτή τη στιγμή, λέγοντας: «Θέλω να ζήσω μια από αυτές τις στιγμές τύπου social media, οπότε πείτε μου πού να πάω», είπε ο Jason Wynn, επικεφαλής της νέας ταξιδιωτικής μονάδας.

Η τράπεζα βλέπει ήδη πρώιμα σημάδια αυτής της ζήτησης πολυτελείας. Η μέση τιμή που πληρώνουν οι πελάτες της Chase για ξενοδοχεία είναι υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο του κλάδου, ανέφερε η τράπεζα. Ένας πελάτης έκλεισε πρόσφατα μια διαμονή επτά διανυκτερεύσεων στο Maui για περισσότερα από 48.000 $.

Η τράπεζα προσφέρει επίσης προγράμματα αγοράς τώρα, πληρωμής αργότερα δόσεων για ταξίδια και τα στελέχη δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν κράτηση και για λιγότερο εύπορους πελάτες.

«Έχετε μια ολόκληρη σειρά πελατών που αναζητούν αυτές τις υπέροχες εμπειρίες κάποιες φορές», είπε η κα Beer, «αλλά δεν πρόκειται να ξoδεύουν ασύστολα διαρκώς».

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Μετά τους επιφανείς Εβραίους καθηγητές του Columbia University έρχονται συνάδελφοί τους του Stanford University να υποστηρίξουν ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι πιο επικίνδυνα από τον ιό. Επιστολή σε Biden-Johnson
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Henry Kissinger> Είμαστε στο χείλος του πολέμου με τη Ρωσία και την Κίνα για ζητήματα που εν μέρει δημιουργήσαμε
Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Σάρωσε η εκλεκτή του Trump στο Wyoming
Αποκάλυψη New York Times> Απάτες δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα προγράμματα ανακούφισης για την Covid-19 στις ΗΠΑ
Ανδρέας Σταματιάδης-Ανθή Παπακώστα> Χόρεψε μαζί μου ως το τέλος του πολέμου. Σκηνοθεσία Τίγρης
Αποκάλυψη> Η Angelina Jolie έχει μηνύσει το FBI απαιτώντας να μάθει γιατί ο Brad Pitt δεν συνελήφθη για βιαιοπραγία εναντίον εκείνης και των παιδιών της
Αντώνης Δρογώσης> Ο Αρχιτέκτονας που υπογράφει ίσως το πιο φιλόξενο ξενοδοχείο της Μυκόνου. Αυτό είναι το Atlantis
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό