kourdistoportocali.comEconomyΗ Blackstone μπαίνει στους ιστότοπους γνωριμιών Bumble- Badoo και η Whitney Wolfe Herd απογειώνει τη καριέρα της

Ενα εκρηκτικό κορίτσι

Η Blackstone μπαίνει στους ιστότοπους γνωριμιών Bumble- Badoo και η Whitney Wolfe Herd απογειώνει τη καριέρα της

Εγκατέλειψε το Tinde κατηγορώντας το πρώην αφεντικό και πρώην σύντροφό της Justin Mateen για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Andrey Andreev πρόκειται να πωλήσει το πλειοψηφικό ποσοστό που κατέχει στην εταιρεία MagicLab, ιδιοκτήτρια των διαδικτυακών εφαρμογών γνωριμιών Bumble, Badoo και άλλες, στην Blackstone Group, σε μια συμφωνία που αποτιμά τον όμιλο στα 3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι δύο εταιρείες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Andreev, που είναι και ο ιδρυτής της MagicLab, θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Η Whitney Wolfe Herd, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του Bumble, της εφαρμογής γνωριμιών που ισχυρίζεται ότι προασπίζει τη θέση των γυναικών, θα αναλάβει τη θέση της CEO ολόκληρου του ομίλου.

Πριν την αποκάλυψη της συναλλαγής, το Forbes υπολόγιζε την καθαρή περιουσία του Andreev στα 1,5 δισ. δολάρια, ενώ μετά τη συναλλαγή εκτιμά ότι θα ανέλθει στα 1,7 δισ. δολάρια.

“Στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλίσω μια ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση, πριν ξεκινήσω ένα νέο επιχειρηματικό εγχείρημα για την αναζήτηση καινοτόμων ηγετών με νέες και συναρπαστικές ιδέες”, ανέφερε ο Andreev σε ανακοίνωσή του. “Εύχομαι στη MagicLab και την Blackstone κάθε επιτυχία”.

Τον Ιούλιο το Forbes δημοσίευσε μια έρευνα σχετικά με την εργασιακή κουλτούρα στα κεντρικά γραφεία της Badoo στο Λονδίνο.

Δεκατρείς πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας περιέγραψαν το εργασιακό περιβάλλον ως τοξικό και μισογυνικό.

Μετά τη δημοσίευση του Forbes, ο Andreev και η MagicLab ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν εσωτερική έρευνα για το γραφείο του Λονδίνου.

Η Wolfe Herd συνάντησε τον Andreev το 2013, ενώ εκείνη ήταν στέλεχος της εφαρμογής γνωριμιών Tinder.

Λίγο αργότερα, εκείνη αποχώρησε από το Tinder και κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας, κατηγορώντας το πρώην αφεντικό και πρώην σύντροφό της Justin Mateen για σεξουαλική παρενόχληση.

Το θέμα έκλεισε με έναν διακανονισμό που υπολογίζεται ότι ανήλθε στο ποσό του 1 εκατ. δολαρίων.

Στη συνέχεια, στα τέλη του 2014, εκείνη δημιούργησε το Bumble, με χρηματοδότηση και υποστήριξη από τον Andreev.

Η Wolfe Herd θα πωλήσει επίσης μέρος του ποσοστού που κατέχει στη MagicLab στην Blackstone, σύμφωνα με τη Wall Street Journal που πρώτη αποκάλυψε τη συμφωνία.

“Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική και συναρπαστική στιγμή για το Bumble και τον όμιλο MagicLab, καθώς και για τα μέλη της ομάδας”, έγραψε η Wolfe Herd σε ανακοίνωσή της. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίτευξη του στόχου μας να επαναπροσδιορίσουμε τους κανόνες μεταξύ των δύο φύλων και να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν, κάτι που θα προωθήσουμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό πλέον χάρη στον νέο συνεργάτη μας”.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Πρωτοφανής επίθεση του Γερμανού υπ. Εσωτερικών στην Ελλάδα
Προσοχή! Λεπτομέρειες για το πως μεταδίδεται ο ιός
Κ. Πρωθυπουργέ, τι νόημα έχει να καταστρέφονται επιχειρήσεις, ζωές, οικογένειες, όταν αρκεί ο γιος ενός Χατζηανεύθυνου που επιστρέφει από το Λονδίνο να μεταδώσει το θάνατο σε ολόκληρο νησί;
-Βρίσκομαι στη πρώτη γραμμή για να καλύψω αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός που βιώνει η γενιά μας και ο πλανήτης ολόκληρος…
O Coronavirus δεν είναι ο τυφώνας Katrina του Trump. Είναι το Βιετνάμ του
Ένας λάτρης της Ευρώπης αναδεικνύει τον καιροσκοπισμό της Μέρκελ
Oύτε Θεός, oύτε Πάπας. Μόνο θάνατος.
Ανταπόκριση γιατρού από τη Κόλαση της Νέας Υόρκης>Έχουμε εντολή να ασκήσουμε Ιατρική Πολέμου!
Το Ταμείο Μολυβιάτη και γιατί οι επιχειρηματίες-δωρητές θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα Προκοπίου
Blackstone>Ελάτε στην Ελλάδα που είναι μια όμορφη, Ασφαλής και Υγιής χώρα
Οι 3 δραπέτες της καραντίνας και τo πάρτυ που προκαλεί τρόμο στην Ικαρία
Έτοιμοι για Μεσογειακή Ένωση οι Macron, Sanchez, Conte, Mητσοτάκης;