kourdistoportocali.comEconomyΗ αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας ΥΠEN και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Η αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας ΥΠEN και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Στόχος να εξασφαλιστεί η επάρκεια του υλικού για την ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού νέων φυτών

Μνημόνιο Συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών, με δυνατότητα ανανέωσης, υπέγραψε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την εταιρεία ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.(ΜΟΗ). Στόχος του Μνημονίου είναι να εξασφαλιστεί η επάρκεια του υλικού για την ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού νέων φυτών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης, των έργων αποκατάστασης σε περιοχές που έχουν υποστεί πλήγμα από φυσικές καταστροφές, με επιπλέον μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία, που αφορά στη δημιουργία Τράπεζας Δασικού Γενετικού Υλικού.

Το μνημόνιο υπέγραψε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Ιωάννης Κοσμαδάκης.

Όπως έγινε γνωστό, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (ΜΟΗ) εκδήλωσε την πρόθεσή της προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.Π.ΕΝ., να συμμετάσχει σε κοινές δράσεις που αφορούν στη συλλογή, επεξεργασία, παραγωγή και πιστοποίηση του δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή φυτών. Πρόκειται για φυτά, που προορίζονται για αναδασώσεις και πάσης φύσεως φυτοτεχνικά έργα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναγνωρίζει, ότι για την εκτέλεση έργων αναδασώσεων, τα φυτά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι αυτόχθονα, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ελληνική βιοποικιλότητα, η οποία απειλείται με τον αφανισμό αυτόχθονων και ενδημικών ειδών της χλωρίδας της χώρας.

Το Υ.Π.ΕΝ. απ΄ την πλευρά του πρότεινε προς την εταιρεία να συνεργαστούν και να αναλάβουν δράσεις από κοινού στο Κέντρο Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού (Κ.Ε.Ε.Π.ΔΑ.Π.Υ.), το οποίο βρίσκεται στην Αμυγδαλέζα Αχαρνών και ανήκει στη Διεύθυνση Δασικών Έργων και Υποδομών της ανωτέρω Γενικής Διεύθυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ε.Π.ΔΑ.Π.Υ. και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών, αποφασίστηκε να προωθηθούν κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενδυνάμωση του Κέντρου.

Ενέργειες οι οποίες αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγής και της ποιότητας του πρωτογενούς υλικού (σπόρων), οι οποίες επικυρώνονται με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

Με το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπεται η υλοποίηση σημαντικών δράσεων, όπως: H ενίσχυση-υποστήριξη του Κ.Ε.Ε.Π.ΔΑ.Π.Υ. από τη Μ.Ο.Η. με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στην επισκευή και αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων καθώς και στην σποροσυλλογή.

Προβλέπεται επίσης η από κοινού συνεργασία στη σύνταξη, εκτέλεση και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, αλλά και η από κοινού συνεργασία στην οργάνωση επισκέψεων-ξεναγήσεων.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Ο Κυριάκος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο 200 ευρώ. Ίσως κάτι παραπάνω…
Η μετάλλαξη Οmicron της COVID-19 και η προσπάθεια του George Soros να διασώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου
Παιγνίδι με τη φωτιά και ανασφάλεια στους επενδυτές των Χρηματιστηρίων προκαλούν πλέον οι ανακολουθίες των επικεφαλής των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια κατά της COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Δύο πλήρως εμβολιασθέντες γιατροί του Ιατρικού Κέντρου Sheba βρέθηκαν θετικοί στην Omicron. Έχουν ήπια συμπτώματα, δεν χρειάσθηκαν ιατρική φροντίδα
Χριστούγεννα με Omicron στη Νέα Υόρκη;> Νέα έξαρση κρουσμάτων Covid, η υψηλότερη από τον Απρίλιο
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Παναγιώτης Κελεσίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, παρότι διπλά εμβολιασμένος
Omicron> Η εικόνα στη Νότιο Αφρική
Πολύ ζοχαδιασμένη αυτή η μετάλλαξη Omicron η οποία από αδιάφορη με ελαφρά συμπτώματα έγινε sexbomb τρόμου
Mαργαρίτα Ζήκου, ετών 48, υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων με το ΚΙΝΑΛ. Έφυγε ξαφνικά…
Βill Gates και Yuval Harari διαψεύδουν τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Η καλύτερη επένδυση και οι ψεκασμένοι
Ξαφνικά ο Ιndependent και το Νewsweek δίνουν βήμα σε μία δυστοπική θεωρία συνωμοσίας για τον Covid-19 και έναν νέο ιό που ετοιμάζεται!
Παπαλεξόπουλος> Η ευημερία μας εξαρτάται από την αναβάθμιση της συλλογικής μας ικανότητας να  καινοτομούμε