kourdistoportocali.comEconomy-H Mύκονος μάς έδωσε τόσα...Αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω κι εγώ κάτι για τον τόπο μου...

-I Have a Dream

-H Mύκονος μάς έδωσε τόσα…Αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω κι εγώ κάτι για τον τόπο μου…

O μυκονιάτης επιχειρηματίας Φλώριος Ασημομύτης μιλάει στο Κουρδιστό Πορτοκάλι

H Mύκονος μάς έδωσε τόσα…Αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω κι εγώ κάτι για τον τόπο μου…Ξέρω ότι δεν θα ήμουν αυτός που είμαι εάν οι επιχειρήσεις μου βρισκόταν σε κάποιο άλλο νησί. Οπουδήποτε στην Ελλάδα δεν θα είχα την επιτυχία και την αναγνώριση που μου εξασφάλισε το γεγονός ότι όλες μου οι δουλειές είναι στο νησί. Σαν επιχειρηματίας σέβομαι τους επιχειρηματίες τόσο του νησιού όσο και τους Ελληνες και ξένους που έρχονται στο νησί μου είτε για να επενδύσουν, είτε για να κάνουν τις διακοπές τους…Έχει σημασία οι επενδύσεις να σέβονται το περιβάλλον που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας…Να σέβονται τη φύση και τα ζώα…Η πανδημία θα μπορούσε να διαβαστεί και σαν ένα μάθημα της Φύσης προς τον άνθρωπο…

Από τον Bασίλη Μπόνιο

Συνομιλητής μας ο μυκονιάτης επιχειρηματίας κ. Φλώριος Ασημομύτης. Ενας πολίτης με αγάπη και όραμα για τον τόπο του…Στη διάρκεια της κρίσης στάθηκε τόσο στο πλευρό των συμπολιτών του στη Μύκονο ενώ οι δωρεές οχημάτων προς το Κέντρο Υγείας και την Αστυνομία ήρθαν σαν αναγνώριση του σπουδαίου ρόλο τους για τη λειτουργία του κοσμοπολίτικου νησιού.

Το όραμα μου για μία καλύτερη Μύκονο συνάντησε τις απαιτητικές ανάγκες που δημιούργησε στην καθημερινότητά μας η εμφάνιση και εξάπλωση του ιού COVID-19. Σε μία εποχή που η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο αλλά και τον τόπο, φαντάζει «περίεργη» και πολλές φορές στοχοποιείται, εγώ επέλεξα να ακολουθήσω το δρόμο που άνοιξα μόνος μου, λίγους μήνες πριν την παγκόσμια κρίση στην υγεία και την οικονομία.

-Ποιες πρωτοβουλίες πήρατε στη διάρκεια της πανδημίας;

Το ίδρυμά μου “Florios Mykonos Foundation” μέσα από προσωπικές δράσεις αλλά και με τη βοήθεια, υποστήριξη και συμπόρευση πολλών φίλων, συνεργατών και ανθρώπων που αγαπούν τη Μύκονο, κατάφερε να πραγματοποιήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δωρεές που έδωσαν ανάσα στα νευραλγικά σημεία της ασφάλειας και της υγείας. Ενόψει πανδημίας μπορέσαμε να προσφέρουμε καθημερινά, για πάνω από 2 μήνες 150 μερίδες φαγητό με σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, μοιράσαμε «καλάθια αγάπης» με τρόφιμα τις ημέρες του Πάσχα, διανείμαμε μάσκες και αντισηπτικά καθημερινά μετά από δική μας προσπάθεια για εύρεση και παραγγελία αυτών, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης δόθηκαν στο υποστελεχωμέμο Κέντρο Υγείας του νησιού.

-Κάνατε δωρεά ακόμη ειδικής κάψουλας για μεταφορά ασθενών, ασθενοφόρου και περιπολικών

Πράγματι, σστη προσπάθειά μας να βοηθήσουμε το Κέντρο Υγείας που κατάφερε επάξια να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες απαιτήσεις της πανδημίας. Δωρίσαμε επίσης δύο συμπυκνωτές οξυγόνου, ένα πλήρως εξοπλισμένο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο είναι η μέχρι τώρα προσφορά του Ιδρύματος στον τομέα της υγείας, αλλά και δύο περιπολικά δωρίστηκαν μέσα στο 2019 στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα της άμεσης ανταπόκρισης της Αστυνομικής αρχής στις ανάγκες που δημιούργησαν τα μέτρα που επιβλήθηκαν.

-Πως υποδέχθηκαν τις δωρέες και τις πρωτοβουλίες σας οι Αρχές του νησιού;

Για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει η αγάπη και το ευχαριστώ που πήρα από τους συμπολίτες μου που αισθάνθηκαν ευγνώμονες. Σε ένα νησί που οι υποδομές ασφυκτιούν ενώ η Αρχή σκοπίμως ίσως αδιαφορεί, οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να παίρνονται άμεσα και οι δράσεις που χρίζουν αποδοχής, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές με έμφαση στο περιεχόμενο τους και όχι να γίνονται τροφή για κακόβουλες αντιδράσεις.
Θα πρέπει επιτέλους να αποδώσουμε στον τόπο που μας φιλοξενεί, την αξία που του πρέπει και μόνο τότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι χρωστάμε στο νησί αυτό, δε μας χρωστάει. Η προσφορά είναι ανάγκη, για άλλους έμφυτη και για άλλους επίκτητη. Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση και ευθύνη μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές το σεβασμό προς τον εαυτό μας, τη φύση, τον συνάνθρωπό μας, τον τόπο μας.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα από την Τράπεζα Ρούχων και Τροφίμων του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation, με μεγάλη μας χαρά και αμέριστη ευγνωμοσύνη προς το θεάρεστο έργο της «Κιβωτός του Κόσμου», προσφέρουμε το Πασχαλινό Τραπέζι στον Πάτερ Αντώνιο και στα προστατευόμενα μέλη της Κιβωτού.
Με τη βοήθεια των δωρητών μας και με αρωγό την αγάπη και το αίσθημα προσφοράς που όλους μας κατακλύζει ειδικότερα αυτές τις Άγιες ημέρες, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις δράσεις που μόνο σκοπό έχουν την αλληλεγγύη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο.
100 κιλά αρνί
100 κιλά κοτόπουλο
20 κιλά ψάρι πέρκα
10*48 κουτ γάλα εβαπορέ
Με τη βοήθεια των φίλων μας
Κονταράτος Τασος
Σαμιωτάκης Γιάννης

Για το ίδρυμα❤️

Φλώριος Ασημομύτης

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY