kourdistoportocali.comEconomyΓράφει ιστορία ο Αλ. Τουρκολιάς>Πάνω από 10 δις η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ για πρώτη φορά μετά το 2010!

Ο καπετάνιος της Εθνικής έκανε μάγκες όσους επένδυσαν στο γερό χαρτί της τράπεζας

Γράφει ιστορία ο Αλ. Τουρκολιάς>Πάνω από 10 δις η κεφαλαιοποίηση της ΕΤΕ για πρώτη φορά μετά το 2010!

Δύο πρώην επικεφαλής της διοίκησης του Ομίλου του εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους

© FOSPHOTOS / ALL RIGHTS RESERVED
PHOTOGRAPHER Panayiotis Tzamaros
 
Πάνω από τα 10 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας για πρώτη φορά μετά 45 μήνες, ως αποτέλεσμα του εντυπωσιακού ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί οι τραπεζικοί  τίτλοι στο χρηματιστήριο τις τελευταίες ημέρες.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη χθεσινή άνοδο η απόδοση που έχουν επιτύχει οι επενδυτές που μπήκαν στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έχει ξεπεράσει το 40%, λαμβάνοντας υπόψιν και την τρέχουσα αξία των warrants που διανεμήθηκαν δωρεάν, στο πλαίσιο της τελευταίας έκδοσης νέων μετοχών.
 
Η διαμόρφωση της χρηματιστηριακής αξίας της Εθνικής Τράπεζας στα 10,55 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά μετά τις 22 Ιανουαρίου του 2010, δεν πέρασε απαρατήρητη από την αγορά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο πρώην επικεφαλής της διοίκησης του ομίλου επικοινώνησαν τη Δευτέρα με το νυν διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Αλέξανδρο Τουρκολιά και εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την εντυπωσιακή πορεία της μετοχής στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.
 
Υψηλά κέρδη που προσέγγισαν το 27% σημείωσαν τη Δευτέρα και τα warrants, κάθε ένα εκ των οποίων δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να αποκτήσει από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) 8,23 μετοχές της τράπεζας στην τιμή εξάσκησης των 4,29 ευρώ πλέον ενός χαμηλού επιτοκίου.
 
Η αυξημένη ζήτηση αποδίδεται και στο γεγονός ότι ο τίτλος της ΕΤΕ έκλεισε για πρώτη φορά πάνω από τα επίπεδα των 4,29 ευρώ, καθιστώντας την εξάσκηση των warrants επικερδή.
 
Δεδομένης της αναλογίας τους με τις μετοχές του ΤΧΣ, κάθε άνοδος της τιμής της Εθνικής κατά 10 λεπτά μεταφράζεται θεωρητικά σε αύξηση του κέρδους που εξασφαλίζεται μέσω των warrants κατά 0,82 ευρώ.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Πάνω από 1,08 δισ. εμβολιασμένοι μετατρέπονται σε ανεμβολίαστους και ζουν έναν εφιάλτη με τους Μπουρλά και Τσιόδρα εξαφανισμένους
Oμιχλώδης ανακοίνωση των καθηγητών Μαγιορκίνη-Δημόπουλου για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυξάνει την αγωνία
Επικίνδυνα “Ανεμβολίαστοι”;
Ξαφνικά οι υπερορθόδοξες γειτονιές του Ισραήλ εμφανίζονται με λιγότερα κρούσματα την ίδια στιγμή που ο γενικός πληθυσμός βρίσκεται εκ νέου στο έλεος της πανδημίας
EKTAKTO> O Eφιάλτης Επιστρέφει στο Ισραήλ! Πάνω από τα μισά κρούσματα και τα δύο τρίτα των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση είναι ασθενείς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως!
ΙΣΡΑΗΛ-ΝΕΟ> Το 80% των εμβολιασθέντων δεν μεταδίδει τον ιό, το 20% των εμβολιασθέντων τον μεταδίδει
Θετικός στο ιό ο Αδωνις μετά το κορωνοπάρτι του Προεδρικού Μεγάρου;
Jerusalem Post> Τι πραγματικά συμβαίνει με την πανδημία; Η ανεξήγητη απουσία συντονισμού μεταξύ των κρατών
EKTAKTO> H Pfizer παρουσιάζει τη 3η δόση. Στις ηλικίες 65 έως 85 τα επίπεδα αντισωμάτων έναντι της παραλλαγής Delta αυξάνονται έως 11 φορές
ΕΚΤΑΚΤΟ> Γιατί οι εμβολιασθέντες πρέπει να φοράνε μάσκα. Δες ποιες είναι οι αδιαπέραστες μάσκες της Ισραηλινής εταιρίας Sonovia
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ> Ο Eyal Ofer, ίσως ο πιο πλούσιος Ισραηλινός επιχειρηματίας διακοπάρει με την θαλαμηγό του Olivia O στο Δεσποτικό
Bhutan> Πως ένα μικρό φτωχό έθνος κατάφερε να έχει μόνο έναν θάνατο από τον κοροναϊό;