kourdistoportocali.comEconomyΓιάννης Εμίρης> “Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας –εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου η υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου της CPLP”

Αlpha Bank

Γιάννης Εμίρης> “Αδιαμφισβήτητη η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας –εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου η υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου της CPLP”

Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος η Αlpha Bank στην έκδοση ομολόγου της CPLP Shipping Holdings PLC

Η Αlpha Bank, ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος της Δημόσιας Προσφοράς για την εισαγωγή των ομολογιών της εταιρείας CPLP, συνέβαλε καθοριστικά στην υπερκάλυψη, κατά 3,6 φορές, της έκδοσης ομολόγων της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Alpha Bank, όπως καταδεικνύουν, τόσο η ενίσχυση του επιχειρηματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της, επαναφέροντας την Τράπεζα στην πρώτη θέση των επιχειρηματικών χορηγήσεων, όσο και ο πρωταγωνιστικός της ρόλος σε όλες τις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων που προσέγγισαν στη διετία τα Ευρώ 2 δισ.

Η έκδοση χαρακτηρίστηκε από σημαντική επιτυχία με συμμετοχή περισσότερων από 7.200 επενδυτών, συγκεντρώνοντας συνολική έγκυρη ζήτηση ύψους Ευρώ 359,6 εκατ., υπερκαλύπτοντας, με αυτό τον τρόπο, το ποσό έκδοσης κατά 3,6 φορές, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίχθηκε ενεργά και αποτελεσματικά από την Alpha Bank.

Το «παρών» στην έναρξη της διαπραγμάτευσης των ομολογιών της CPLP Shipping Holdings PLC στο Χ.Α., με εγγυήτρια την Capital Product Partners έδωσε ο Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking της Alpha Bank, κ. Γιάννης Εμίρης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Η Alpha Bank, η Τράπεζα που πρωτοστάτησε στο άνοιγμα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις της χώρας μας, συνεχίζει ενεργά να υποστηρίζει την ποντοπόρο ελληνική ναυτιλία στην άντληση χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της. Όπως και τον Νοέμβριο του 2021, είμαστε υπερήφανοι που, σε μία καθόλα απαιτητική συγκυρία για τις διεθνείς αγορές, ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, καταφέραμε να διαδραματίσουμε κρίσιμο ρόλο και στην υπερκάλυψη της δεύτερης κατά σειρά έκδοσης ομολογιών της CPLP, η οποία αποτελεί άλλο ένα εχέγγυο για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου.

Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, όπως πιστοποιεί και η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, είναι αδιαμφισβήτητη, και εμείς, στην Alpha Bank, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του κλάδου, υποστηρίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του».

Η Alpha Bank οδηγός των εξελίξεων στις ναυτιλιακές εκδόσεις ομολόγων

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου από τη CPLP Shipping Holdings PLC, καθώς είχε προηγηθεί αντίστοιχη έκδοση τον Νοέμβριο του 2021, με υπερκάλυψη του αρχικού ποσού κατά 5,34 φορές.

Κοινό σημείο των δύο εκδόσεων, είναι η συμμετοχή της Alpha Bank ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ευρύτερου πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραματίζει το τελευταίο διάστημα η Τράπεζα στις εκδόσεις ομολόγων ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
Jeffrey Sachs> Nέα βόμβα από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του Columbia δείχνει αυτούς που κατασκεύασαν τον ιό COVID-19 και τον εξαπέλυσαν εναντίον της ανθρωπότητας
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή
Donald Trump> Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει). Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Αποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση “βρώμικης βόμβας” και “ένοπλες εξεγέρσεις”
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί