kourdistoportocali.comEconomyΦ. Καραβίας> Στη Eurobank θέτουμε ως στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023

Επιστολή στους εργαζομένους

Φ. Καραβίας> Στη Eurobank θέτουμε ως στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023

Ποιες είναι οι άμεσες πρωτοβουλίες της Τράπεζας [ΛΙΣΤΑ]

Στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023 θέτει η Eurobank και προχωρά σε μια σειρά από δράσεις. Σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Φ. Καραβίας αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ευρώπη βιώνει μια μείζονα στρατιωτική σύρραξη στο έδαφος της μετά το Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία δυστυχώς χρονικά παρατείνεται, με τραγικά αποτελέσματα και οδυνηρές κοινωνικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς. Στη σύρραξη αυτή η ενέργεια χρησιμοποιείται ως μέσον με περικοπή της προσφοράς της και χειραγώγηση των ενεργειακών αγορών. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιδρούν, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας αλλά και θέτοντας στόχους μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια.

Τους στόχους αυτούς υιοθετεί και η χώρα μας, ώστε στο μέτρο του δυνατού να θωρακιστεί ενεργειακά η οικονομία μας και η κοινωνία για τον επερχόμενο χειμώνα.Ήδη το Δημόσιο, ανακοινώνει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας οφείλει να ακολουθήσει. Η Eurobank έχει μια ιστορία πρωτοπορίας. Αισθανόμαστε, λοιπόν, την υποχρέωση να είμαστε από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που σχεδιάζουν, προγραμματίζουν και δεσμεύονται σε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας με άμεση εφαρμογή. Ο σχεδιασμός μας περιλαμβάνει τόσο δράσεις μεγάλης κλίμακας, που αφορούν κεντρικά τον Οργανισμό, όσο και πρωτοβουλίες, που εντάσσουν σε ένα ανάλογο πλαίσιο τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Οποιαδήποτε δέσμη μέτρων, όμως, δεν πρόκειται να αποδώσει εάν δεν στηριχτεί από όλους τους εργαζόμενους, τον καθένα από εμάς και την κοινωνία συνολικά. Εάν δεν συνοδευτεί, δηλαδή, από τη συνειδητοποίηση πως στο ορατό μέλλον θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε την ενέργεια ως ένα κοινωνικό αγαθό σε ανεπάρκεια.

Στη Eurobank θέτουμε ως στόχο τη μείωση κατά 10% στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας σωρευτικά για τα έτη 2022 και 2023.

Στο Παράρτημα που συνοδεύει αυτή την επιστολή αναφέρονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ως Οργανισμός, αλλά και οι καθημερινές πρακτικές, με τις οποίες ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του σημαντικού μας στόχου.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης στρατηγικής της Τράπεζας για ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των άλλων, έχουμε επιτύχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 37,8%. Η μετάβαση των υποδομών IT στο Cloud, η αντικατάσταση περισσότερων από 15.000 φωτιστικών σωμάτων με LED στο Δίκτυο Καταστημάτων, η εγκατάσταση κλιματιστικών νέας τεχνολογίας και η μείωση των μετακινήσεων μέσω της υιοθέτησης του υβριδικού μοντέλου εργασίας, αποτελούν μερικές μόνο από τις δράσεις μας με θετικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πελάτες μας και στην κοινωνία ότι «σε κάθε μπροστά» η Eurobank θα είναι εκεί για να το στηρίξει, έτσι και τώρα ο Οργανισμός μας, με τη συμβολή όλων μας, χωρίς εξαίρεση, θα βρίσκεται στην πρωτοπορία για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY