kourdistoportocali.comEconomyΕθνική Τράπεζα> Αποχωρεί μετά την ετήσια Γ.Σ. ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Μιχαηλίδης

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα> Αποχωρεί μετά την ετήσια Γ.Σ. ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Μιχαηλίδης

Θεωρεί την απόφασή του ως το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σημαντικού κύκλου στον μετασχηματισμό της Τράπεζας

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, ανακοίνωσε στις 3 Απριλίου στο Διοικητικό Συμβούλιο την απόφασή του να μην υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων για το 2021, οπότε και λήγει η θητεία του.

Ο κ. Μιχαηλίδης θεωρεί την απόφασή του ως το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σημαντικού κύκλου στον μετασχηματισμό της Τράπεζας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, από την πλευρά του, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημαντική συμβολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόοδο της Τράπεζας κατά τα τελευταία έτη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κου Μιχαηλίδη, η Τράπεζα ξεκίνησε ένα σημαντικό Πρόγραμμα Μετασχηματισμού με στόχο να διευκολύνει την εφαρμογή της στρατηγικής της και να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για αλλαγή προς ένα πιο αποτελεσματικό επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο. Το Πρόγραμμα Μετασχηματισμού έθεσε το πλαίσιο εντός του οποίου μία προσφάτως ορισθείσα και δυναμική εκτελεστική ομάδα επιταχύνει την αλλαγή της Τράπεζας με δημιουργικότητα, ομαδική εργασία και κοινό όραμα. Κατά τα τελευταία τρία έτη, τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας βελτιώθηκαν κι αντιμετωπίστηκαν προϋπάρχοντα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του υψηλού επιπέδου των ΜΕΑ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βελτιώθηκε επίσης σημαντικά η εστίαση στις δικλείδες ασφαλείας, την κανονιστική συμμόρφωση και τις πρακτικές διαχείρισης κινδύνων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο υπογράμμισε την αδιάλειπτη συμβολή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου στη διασφάλιση ενός ισχυρού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης για την Τράπεζα και τον Όμιλο. Κατά τα τελευταία έτη, ακολουθώντας τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συλλογικά αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η αναμόρφωση των Επιτροπών του και η σύσταση της Επιτροπής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Ηθικής και Κουλτούρας, εξασφαλίζοντας εξειδικευμένη εποπτεία επί ζητημάτων κανονιστικής συμμόρφωσης και κουλτούρας, καθώς και επί Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και σχετικών µε τη Διακυβέρνηση (ESG) πρωτοβουλιών.

Σημαντικές δεξιότητες προστέθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως η εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων, την τεχνολογία και τα ψηφιακά θέματα. Ιδρύθηκε, επίσης, Συμβούλιο Πληροφορικής και Καινοτομίας που υποστηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και θεσπίστηκε ο ρόλος του Ανώτερου Ανεξάρτητου Συμβούλου.

Προς διευκόλυνση της ομαλής διαδοχής και της μετάβασης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε από το Διοικητικό Συμβούλιο να εκκινήσει κατάλληλη Διαδικασία Διαδοχής. Η εν θέματι διαδικασία θα ευθυγραμμισθεί με το ισχύον Κανονιστικό Πλαίσιο για την εταιρική διακυβέρνηση των πιστωτικών ιδρυμάτων, τις Πολιτικές της Τράπεζας, και τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την αναγνώρισή του προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου με θερμές ευχαριστίες για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες και την αφοσίωσή του κατά τα τελευταία τρία και πλέον έτη και ζήτησε από τον κο Μιχαηλίδη να παραμείνει στη διάθεση της Τράπεζας ως επίτιμος σύμβουλος για περίοδο έξι μηνών μετά τη διαδοχή του.

Ο κ. Μιχαηλίδης σχεδιάζει να επιδιώξει άλλα επαγγελματικά ενδιαφέροντα, καταλήγει η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Εις το όνομα του πατρός
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!