kourdistoportocali.comEconomyΕΚΤΑΚΤΟ>O Stelios τρέμει την κατάρρευση της easyJet

-Διώξτε τον CFO της εταιρείας!

ΕΚΤΑΚΤΟ>O Stelios τρέμει την κατάρρευση της easyJet

-Mαταιώστε τώρα το συμβόλαιο 4,5 δισ. βρετανικών λιρών με την Airbus

Ο ιδρυτής της easyJet Στέλιος Χατζηιωάννου προειδοποίησε εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι η βρετανική αεροπορική θα “ξεμείνει” από ρευστό τον ερχόμενο Αύγουστο εάν δεν ακυρώσει την παραγγελία περισσότερων από 100 αεροσκαφών από την Airbus άμεσα.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει εκτελεστικό ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, αλλά του οποίου η οικογένεια ελέγχει το ένα τρίτο των μετοχών της easyJet, έχει θέσει ως στόχο την απομάκρυνση του CFO της εταιρείας, Andrew Findlay.

Σε επιστολή του προς τη διοίκηση της easyJet, ο κ. Χατζηιωάννου τονίζει: “Βασικός μου στόχος παραμένει η ματαίωση του συμβολαίου 4,5 δισ. βρετανικών λιρών μεταξύ της easyJet και της Airbus για 107 επιπλέον αχρείαστα αεροσκάφη”.

“Εάν αυτή η οφειλή των £4,5 δισ. προς την Airbus διατηρηθεί σε ισχύ – και δεν ακυρωθεί – από το δ.σ. της easyJet, τότε, με λύπη μου, ενημερώνω ότι περί τον Αύγουστο του 2020 ή ακόμη και νωρίτερα, η εταιρεία θα μείνει χωρίς ρευστότητα”, σημειώνει ο Στ. Χατζηιωάννου.

Με φόντο την πανδημία του κορονοϊού και την κατάρρευση της ζήτησης για ταξιδιωτικές υπηρεσίες, η βρετανική αεροπορική χαμηλού κόστους έχει καθηλώσει στο έδαφος το σύνολο του στόλου της τόσο για τον Απρίλιο όσο και για τον Μάιο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας εκτιμά ακόμη ότι η επιστροφή των ταξιδιωτών μαζικά στις πτήσεις ενδεχομένως να καθυστερήσει πέραν του Ιουνίου, συμπληρώνοντας ότι ο φόβος κυριαρχεί, τα σύνορα έχουν κλείσει και η πρόβλεψη για την ανθρώπινη συμπεριφορά στο εγγύς μέλλον είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό αυτές τις συνθήκες.

“Κάθε χώρα θα επιθυμεί να κρατήσει τους αλλοδαπούς μακριά από το έδαφός της για πολύ περισσότερο καιρό απ’ όσο θα κρατήσει η εθνική καραντίνα”, προσθέτει ο Κύπριος επιχειρηματίας, σημειώνοντας ότι για κάποιο διάστημα η easyJet μπορεί να μοιάζει με start-up που θα αναζητεί λίγες κερδοφόρες διαδρομές, τις οποίες θα πραγματοποιεί με λίγα αεροσκάφη.

“Πόσοι Βρετανοί θα θελήσουν να πετάξουν για διακοπές στη βόρεια Ιταλία ή στην Ισπανία αυτόν τον Ιούνιο; Όχι και πολλοί, πιστεύω. Η ματαίωση της συμφωνίας με την Airbus είναι η μόνη ελπίδα που έχουν οι τωρινοί μέτοχοι της εταιρείας να διατηρήσουν μια κάποια αξία στις μετοχές που κατέχουν”, αναφέρει ακόμη.

Χωρίς τη συμφωνία αυτή, συμπληρώνει, η easyJet δεν θα χρειαστεί τα χρήματα του Βρετανού φορολογουμένου και έχει πολύ καλές πιθανότητες να επιβιώσει και να διαπρέψει στο μέλλον.

Ο Στ. Χατζηιωάννου ζητεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την έξωση του CFO, καθώς και του μη εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της διοίκησης της easyJet απάντησε ότι η διοργάνωση γενικής συνέλευσης σε αυτή τη φάση αποπροσανατολίζει την εταιρεία από τα άμεσα ζωτικής σημασίας ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η τιμή της μετοχής της easyJet έχει υποχωρήσει κατά περίπου 50%.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Μακελειό στα εστιατόρια (-90%) και το αστείο κράτος μειώνει ΦΠΑ σε καφέ και ροφήματα
Εκδίκηση πάθους;
H πλάνη των μεγάλων αριθμών>Αποκαλύπτουμε γιατί δεν θα πάρεις σεντ από τα δις της Ε.Ε.
Το ηθικό κεφάλαιο μίας σπουδαίας Ελληνίδας βιομηχάνου
Οργή λαού για την αστυνομική βία> Νέα σοκαριστικά βίντεο από το θάνατο του Φλόιντ
ΣΟΚ>Δείτε τι χαρτιά ζητάει το κράτος για ανανέωση άδειας λειτουργίας φροντιστηρίου στο Γαλάτσι!
Με χολιγουντιανή διαφορά μπροστά ο Κυριάκος. Πιο ασταμάτητος και από τον Μέσι
32.5 δισ. ευρώ θέλει να μας δώσει η Κομισιόν αλλά τα 10 δισ. με Μνημόνια (δάνεια)
Δείτε πως ένας φορέας κορωνοϊού προκαλεί μακελειό σε συρμό μετρό
Η ΝΔ χάνει δύο μονάδες και την χρυσή ευκαιρία για πρόωρες εκλογές
Tο Divani Apollon Palace & Thalasso επαναλειτουργεί από 1η Ιουνίου
ΣΕΒ-ΕΚΤΑΚΤΟ>Η πανδημία μετέτρεψε το λιανικό εμπόριο στην Ελλάδα σε ψηφιακό