kourdistoportocali.comEconomyΔημήτρης Τζανάτος (ΕΕΕΠ)> Mέσα σε 3 μήνες έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του

Παράδειγμα προς μίμηση

Δημήτρης Τζανάτος (ΕΕΕΠ)> Mέσα σε 3 μήνες έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του

Παρά την υποστελέχωση της ανεξάρτητης αρχής, σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να υλοποιεί όλα όσα δεσμεύθηκε

Το είπε και το έκανε.

Ένα ιδιαίτερα θετικό παράδειγμα δημόσιας διοίκησης διαπιστώσαμε με την κατάθεση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για το 2020 στη Βουλή από το νέο επικεφαλής της Δημήτρη Ντζανάτο.

Άνθρωπος της αγοράς, παρά την υποστελέχωση της ανεξάρτητης αρχής, σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να υλοποιεί από την πρώτη στιγμή της θητείας του, όλα όσα δεσμεύθηκε στην αρμόδια επιτροπή όταν ορκίστηκε στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 2020.

Θυμίζουμε ότι τότε κάποιοι βουλευτές κατά την διαδικασία της ακρόασης του από την αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου, έκαναν παράπονα ότι οι εκθέσεις είχαν «ιστορικό χαρακτήρα», καθώς καθυστερούσε η κατάθεσή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν άμεση εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στην αγορά παιγνίων.

Ο κύριος Τζανάτος, τότε χωρίς περιστροφές είπε ξεκάθαρα ότι ως νέος Πρόεδρος της ΕΕΕΠ θα εξαντλήσει όλες τις δυνάμεις και θα ξενυχτίσει και ο ίδιος μάλιστα, ώστε να  παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου η σχετική έκθεση: «μπορώ να σας πω με τεράστιο ποσοστό ότι θα μπορέσω να το υλοποιήσω ότι και να γίνει -θα το κάνω μόνος μου αν χρειαστεί- ότι το Μάρτη του 2021 θα έχετε, όπως λέει ο νόμος και την έκθεση του 2020 και την έκθεση του 2019 που λείπει και πιστεύω πια και οικονομικές καταστάσεις, όχι σαν αυτές, πολύ καλύτερες, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα του δημόσιου τομέα».

Σε χρόνο ρεκόρ λοιπόν προχθές  ο Δημήτρης Τζανάτος, έκανε πράξη, ότι ακριβώς είχε δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή. Μακάρι και οι άλλες ανεξάρτητες αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Όπως προκύπτει τώρα από τα στοιχεία για το 2020 που δημοσιοποίησε η ΕΕΕΠ, τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου (remote gambling) αποτέλεσαν κατά την τελευταία δεκαετία έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς παιγνίων σε τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Πέρυσι, τα έσοδα που προήλθαν από τα παίγνια που διεξάγονται διαδικτυακά παρουσίασαν αύξηση 35,85% επί του TGR και 34,46% επί του GGR σε σύγκριση με το 2019. Επιπλέον, από τα παίγνια αυτά προήλθε το 72,11% του συνολικού κύκλου εργασιών (TGR) όλων των παιγνίων, αύξηση 18,80% (53,31%) και το 36.21% των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων (GGR), αύξηση 16.58% (19,63%), σε σύγκριση πάντοτε με το 2019.

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι μεγάλο μέρος των παικτών που συμμετείχαν στα παίγνια του επίγειου δικτύου, μετατοπίστηκαν στα διαδικτυακά παίγνια, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην σημαντικότατη αύξηση του κύκλου εργασιών και των μικτών κερδών της συγκεκριμένης αγοράς.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα του Δημοσίου το 2020 από τα τυχερά παίγνια έφθασαν τα 629 εκατ.ευρώ.

Από αυτά, 354 εκατ.ευρώ προήλθαν από τον ΟΠΑΠ και 233 εκατ.ευρώ από τις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος.

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκαν στα στοιχεία για τη Black List που διατηρεί η EEEΠ  για τα online τυχερά παίγνια, από τα οποία προκύπτει πως μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ιστοτόπων σε 2.387 από 2.632 που ήταν το 2019.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

EKTAKTO> Γιατί ετοιμάζονται να καταργήσουν την 2η δόση σε Pfizer/BionTech και AstraZeneca
Άσχημα νέα από το Ισραήλ (πλήρως εμβολιασθέντες 57%). Μετά από ένα νέο ξέσπασμα κοροναϊού οι μάσκες επιστρέφουν στα σχολεία. Η χώρα παραμένει ερμητικά κλειστή για τουρίστες από τον Μάρτιο του 2020!
EKTAKTO> Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει
O Mario Draghi στέλνει μήνυμα στο “deep state” της Wuhan ανατινάζοντας τον εμβολιασμό παγκοσμίως, o μυστηριώδης Τσιόδρας και η αναφορά της Καθημερινής στην καταιγίδα αγωγών για τις παρενέργειες των εμβολίων
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυτός έκοψε το βραχιολάκι του Jean Claude Oswald
ΕΚΤΑΚΤΟ> Ξαφνικά στο Ισραήλ, μέσα στο καλοκαίρι, θερίζουν οι ιογενείς λοιμώξεις σε ενήλικες και παιδιά!
Κυριακάτικη BOMBA από το Ισραήλ! Επιστρέφει το lockdown στη πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Ξαφνική εκτίναξη του δείκτη R. Η παραλλαγή DELTA χτύπησε το 1/3 εμβολιασθέντων!
-Δεν είμαι Χίτλερ, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα!…
H British Airways διαψεύδει στο Reuters τους ισχυρισμούς για τα αίτια των αιφνιδιαστικών θανάτων 4 πιλότων της
EKTAKTO> To Forbes διαπιστώνει ότι οι εμβολιασμοί έχουν πιάσει πάτο στις ΗΠΑ την ώρα που ξεσπούν θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο των πιλότων της BA αλλά και τη πτώση του μονοκινητήριου στην Ηλεία
(upd) Tucker Carlson> Συγκλονίζει η ανάλυση του Αλέξη Παπαχελά του FOXnews για τον Ιμπεριαλισμό της Υγείας, τους εμβολιασμούς των παιδιών και τους ρόλους των προσώπων. Ξαφνικά ο ΕΜΑ λέει STOP στο ΑΖ
Η εγγονή της θρυλικής τραγουδίστριας Nina Simone κατηγόρησε την Αντιπρόεδρο Kamala Harris για bullying σχεδόν μέχρι θανάτου στη μητέρα της