kourdistoportocali.comEconomyAlpha Bank> Σειρά πρωτοβουλιών για την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και την καλλιέργεια συνείδησης κοινωνικής ενσωμάτωσης

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Alpha Bank> Σειρά πρωτοβουλιών για την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και την καλλιέργεια συνείδησης κοινωνικής ενσωμάτωσης

Η Τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της

Στο επίκεντρο της Εταιρικής Υπευθυνότητας, θέτει η Alpha Bank μία σειρά από πρωτοβουλίες που στηρίζουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης στην κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, η Τράπεζα υιοθετεί σειρά ενεργειών για τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και αναπτύσσει προγράμματα που συμβάλλουν στην άρση των ανισοτήτων ως προς την πρόσβαση στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καλλιεργώντας συνθήκες αλλά και συνείδηση κοινωνικής ενσωμάτωσης.

«Σινεμά για όλους» ΜΑΖΙ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από το 2019, η Alpha Bank με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει επιτύχει να «φέρει» το ποιοτικό σινεμά κοντά σε κάθε θεατή, μέσω της δράσης «Σινεμά για όλους», προσφέροντας ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας με την προσαρμογή ταινιών, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Κατά τη διάρκεια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2021, με την αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank, προβλήθηκαν 33 ταινίες μεγάλου μήκους με προσαρτημένους υπότιτλους βάσει διαλόγων, για να μπορούν τις παρακολουθήσουν κωφοί και βαρήκοοι θεατές. Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το πρόγραμμα των καθολικά προσβάσιμων προβολών ήταν διαθέσιμο σε σύστημα μπράιγ, ενώ προσβάσιμη από όλους ήταν και η online πλατφόρμα προβολής ταινιών του Φεστιβάλ.

Συνολικά, περισσότεροι από 6.000 θεατές του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, τόσο τις καθολικά προσβάσιμες προβολές όσο και τις προβολές ελληνικών ταινιών με προσαρτημένους υπότιτλους, ενώ συνδυαστικά με όλες τις δράσεις προσβασιμότητας του Φεστιβάλ, έχει δοθεί η δυνατότητα μέχρι σήμερα σε περισσότερα από 10.000 άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής ή με κινητική αναπηρία να απολαύσουν την εμπειρία του κινηματογράφου.

Το 2022, η συνεργασία της Alpha Bank με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επεκτείνεται, μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα για την εκπόνηση μελέτης η οποία θα καταστήσει προσβάσιμο, τόσο για τους εργαζομένους του Φεστιβάλ όσο και για το κοινό, το ιστορικό και εμβληματικό κτίριο Ολύμπιον που αποτελεί έδρα του Φεστιβάλ.

Παραστάσεις υπό συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας και με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στην ίδια κατεύθυνση με τον κινηματογράφο, η Alpha Bank υποστηρίζει τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την καθολική πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στο λυρικό θέατρο, και το μπαλέτο.

Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ξεκινούν, τον Δεκέμβριο 2021, παραστάσεις σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας που περιλαμβάνουν θέσεις κωφών ή βαρήκοων που χειρίζονται την ελληνική νοηματική γλώσσα ή χρησιμοποιούν ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους, καθώς και θέσεις τυφλών ή ατόμων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD.

Επίσης, η συνεργασία της Alpha Bank με την Εθνική Λυρική Σκηνή περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις για μικτές ομάδες ατόμων με ή χωρίς αναπηρία, με θέμα τον Πολιτισμό και με στόχο τη συμπεριληπτική μάθηση και το σεβασμό στην διαφορετικότητα. Ακόμη, θα διοργανωθούν εργαστήρια και σεμινάρια για επαγγελματίες σε εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα απευθύνονται σε όλους όσοι αγαπούν τις τέχνες, ανεξαρτήτως επιπέδου και εμπειρίας, με ή χωρίς αναπηρία.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Alpha Bank σχολίασε σχετικά: «Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο πολίτες αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρής μορφής αναπηρία. Μόνο το 11,5% των ατόμων αυτών έχει παρακολουθήσει ζωντανές θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις, ενώ ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό, που έχει βρεθεί ποτέ στον κινηματογράφο. Η πορεία της Alpha Bank είναι συνυφασμένη με τις τέχνες και τον πολιτισμό και θεωρούμε ότι η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πολιτιστική ζωή της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων.

Η συνεργασία μας με κορυφαίους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έχει ως κοινό όραμα την ισότιμη πρόσβαση στις τέχνες και τον πολιτισμό για όλους και όλες. Ταυτόχρονα, μέλημά μας είναι η μεταστροφή των αντιλήψεων σχετικά με την προσβασιμότητα, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, η καλλιέργεια της συμπερίληψης και τελικά η μείωση των ανισοτήτων».

Για τους ανθρώπους της Alpha Bank, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία είναι αφορμή για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αλλά και υπενθύμιση της διαχρονικής τους δέσμευσης για την ανάδειξη της Τράπεζας ως ενεργό φορέα προόδου που συμβάλλει σε ένα αύριο συμπερίληψης και κοινωνικής ενσωμάτωσης για όλους.

SHARE

Περισσότερα

MORE ECONOMY

TOP LINE

Kαθώς κορυφαίοι Εβραίοι καθηγητές και νομικοί σπάνε το σιδηρούν παραπέτασμα, οι οφειλόμενες απαντήσεις του καθηγητή Τσιόδρα και ένα κάποιο Predator που αφουγκράζονταν τους Έλληνες εμπλεκόμενους;
ΣΟΚ στο Βόλο καθώς πέθανε ξαφνικά ο 45χρονος ψυχίατρος Σπύρος Ροδιτάκης
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
ΙΣΡΑΗΛ> Οι πολίτες γυρνάνε τη πλάτη στα εμβόλια COVID-19. Mόλις 9% έχουν κάνει τη 4η δόση ενώ λειτουργούν στη χώρα γραφεία συνοικεσίων αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
 44% των εγκύων γυναικών που συμμετείχαν στη δοκιμή των εμβολίων της Pfizer για τον COVID έχασαν τα μωρά τους. Σοκάρουν τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που ήρθαν στο φως χάρη στον Εβραίο δικηγόρο Aaron Siri
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
The Telegraph> Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας καταγράφει σχεδόν 10.000 περισσότερους θανάτους από τον μέσο όρο της πενταετίας
Ξαφνικά μία ακόμη 18χρονη, δίνει μάχη για τη ζωή της. Αυτή τη φορά στο Βόλο…
Αναβρασμός στην Apple> Ο Tim Cook απαιτεί από τις 5 Σεπτεμβρίου όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο γραφείο
Brian Moynihan (Bank of America) κατά Joe Biden> Η ύφεση είναι απλά μία λέξη. Ρωτήστε τον μέσο Αμερικανό τι αισθάνεται
Ακόμη και οι θαμώνες του Βάρσου που εμπιστεύονται τη Καθημερινή συνειδητοποιούν ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη