kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΒραβείο στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Healthcare Business Awards 2017

Βραβείο στη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Για την προσφορά της στην Υγεία

Με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό» τιμήθηκε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική & εφηβική ηλικία» στα Healthcare Business Awards 2017, τα οποία αναδεικνύονται σε σημαντικό θεσμό για τις πολιτικές Υγείας στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε ο συνιδρυτής της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ κ. Γιάννης Λιάρος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Χαλκηδόνας & Ηρακλείου κ. Γαβριήλ (φωτο).

Μεταξύ των δράσεων της ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ που ξεχώρισαν εντός του 2017 είναι η δημιουργία και διανομή του πρώτου «Survival kit» στην Ελλάδα, για τις οικογένειες παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι τα παιδιά/έφηβοι και ιδιαίτερα οι γονείς τους, μέσα από το περιεχόμενο του ειδικού kit που διανέμεται στις παιδογκολογικές κλινικές της χώρας να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητά τους εντός του νοσοκομείου, να έρθουν σε επαφή με τις «λεπτομέρειες» που είναι κρίσιμες (υγιεινή, διατροφή κ.λπ.) αλλά, κυρίως, να αισθανθούν ότι τους σκέφτεται και είναι δίπλα τους κάποιος που έχει βρεθεί στη θέση τους.

«Η σημερινή βράβευση είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση που έρχεται με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ίδρυση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και αποτελεί για εμάς ένα πρόσθετο κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε αναλάβει, με τη βεβαιότητα ότι θα βρούμε ακόμα περισσότερους συμμάχους στην προσπάθεια μας», δήλωσε ο Γιάννης Λιάρος αμέσως μετά την τελετή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ ιδρύθηκε το 2015 μέσα από τα προσωπικά βιώματα γονέων παιδιών με καρκίνο, με αρχικό στόχο να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα αναφορικά με τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία πλήττει σχεδόν ένα παιδί κάθε μέρα στη χώρα μας.

Από τα πιο απλά πράγματα, π.χ. την υγιεινή των χεριών που διασφαλίζει τον περιορισμό των λοιμώξεων που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, μέχρι τα πιο πολύπλοκα, όπως η προαγωγή της κλινικής έρευνας για τον καρκίνο στη χώρα μας, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή.

Ανάμεσα στις άλλες δράσεις που έχει αναλάβει έως σήμερα, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ δημιούργησε το πρώτο Survival kit στην Ελλάδα, για τις οικογένειες παιδιών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ σχεδίασε και υλοποιεί καμπάνια για την ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή των χεριών ως μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, με τίτλο «Μικρόβια μακριά με χέρια καθαρά», σε συνεργασία με το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας www.karkinaki.gr, της πρώτης και μόνης έως σήμερα «πύλης» ενημέρωσης για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας, ενημερώνει το κοινό.

Ακόμα, το ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ ως τακτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) και μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (European Cancer Patient Coalition – ECPC), διεκδικεί εκπροσώπηση των οικογενειών παιδιών και εφήβων με καρκίνο σε διεθνείς οργανώσεις.

Μάθετε περισσότερα και για τον τρόπο που μπορείτε να στηρίξετε το έργο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ στο www.karkinaki.gr.

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO