kourdistoportocali.comThe Ones Who DoH φιλοσοφία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι η μόνη βιώσιμη λύση

Koufalis Media

H φιλοσοφία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι η μόνη βιώσιμη λύση

-Να καλλιεργήσουμε και να διδάξουμε την επιχειρηματική κουλτούρα ήδη από τα σχολεία

‘‘Η δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος,
με ιδιωτικοποιήσεις και με διαρθρωτικές αλλαγές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων αποτελεί τη λύση για να βγει από το δημοσιονομικό αδιέξοδο η χώρα’’

(από αριστερά προς τα δεξιά: ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cartontec A.E, Αντώνης Ζάβαλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΘΕΣγάλα, Κωνσταντίνος Γκουγκουλιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Koufalis Media, Σπύρος Κούφαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Μπουραντάς, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ANIMUS και Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Αχιλλέας Νταβέλης και ο Πρόεδρος της Lariplast, Ιωάννης Τσερέπας)

Η θέση αυτή κυριάρχησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λάρισα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 η Koufalis Media Corp με θέμα ‘‘Success Stories …στην πράξη’’.

Η εκδήλωση, ενταγμένη στο πλαίσιο μιας σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα, αποσκοπούσε στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, στην ενημέρωση του κοινού για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσα στην κρίση, στις δυνατότητες χρηματοδότησης από κοινοτικά προγράμματα κ.ά. Στην εκδήλωση, που έγινε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΣΘΕΒ, ομιλητές ήταν ο καθηγητής του οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Μπουραντάς, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και πρόεδρος του ANIMUS Αχιλλέας Νταβέλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σπύρος Κούφαλης ενώ εκπρόσωποι θεσσαλικών επιχειρήσεων (ΘΕΣγάλα, CARTONTEC, LARIPLAST, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ κ.ά.) μίλησαν για τον δικό τους δύσκολο δρόμο της κορυφής και για τις ευκαιρίες που αναφύονται από την κρίση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο περιφερειάρχης κος Κωνσταντίνος Αγοραστός ενώ οι ομιλητές επεσήμαναν τα δομικά προβλήματα της οικονομίας, ανέδειξαν την ανάγκη μετασχηματισμού της οικονομίας προς ένα εξωστρεφές και ανταγωνιστικό μοντέλο και άνοιξαν ένα ‘‘παράθυρο’’ αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, αρκεί, όπως τόνισαν, να υπάρχει θάρρος, ταλέντο, εργατικότητα και όραμα…
Αναλύοντας τον τρόπο για το πώς θα επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και, πρωτίστως, η δραστηριοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων μίας κοινωνίας, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε πως χρειάζεται:
-Να μετατρέψουμε το σημερινό αναποτελεσματικό κράτος σε ένα ευέλικτο, αποδοτικό, αξιολογούμενο και φιλικό προς την επιχειρηματικότητα ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη και να διασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη.
-Να αντιληφθεί κάθε πολίτης πως η φιλοσοφία της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι η μόνη βιώσιμη λύση προοπτικής για τη χώρα.
-Να καλλιεργήσουμε και να διδάξουμε την επιχειρηματική κουλτούρα ήδη από τα σχολεία, ώστε οι νέοι να αντιμετωπίσουν με εφόδια και καινοτόμο αντίληψη τις ανάγκες της αγοράς.
-Να στηρίξουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η οικονομία για την επανεκκίνησή της. Με άξονες την παραγωγική εξωστρέφεια, την καινοτομία, τις συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων, τη διά βίου εκπαίδευση.
-Να επενδύσουμε στους τομείς που η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας. Τέτοιοι είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η μεταποίηση, η ακτοπλοΐα, η έρευνα και η τεχνολογία, οι υποδομές, τα Logistics τροφίμων, των φαρμάκων, της ναυτιλίας.
-Να ενεργοποιήσουμε πρόσθετα ενισχυτικά μέτρα με επίκεντρο τις φορολογικές ρυθμίσεις, την απλοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη δημιουργία δεικτών αποτελεσματικότητας/απόδοσης, τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την ιδιωτική έρευνα, την αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου, την αποδοχή της κουλτούρας ως 2η ευκαιρία, την αναδιάρθρωση της νομοθεσίας για τις ΙΚΕ, το νομικό πλαίσιο για τη στήριξη των Venture Capitals που φέρνουν επενδυτικά κεφάλαια, τις δυνατότητες για συγχωνεύσεις και εξαγορές.

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO