kourdistoportocali.comRead This-Ο υπουργός είναι σε ΣΥΣΚΕΨΗ!

Γράφουν Πέτρος Κασιμάτης_Νίκος Μπαρδούνιας

-Ο υπουργός είναι σε ΣΥΣΚΕΨΗ!

Είναι γνωστό βεβαίως ότι συσκέπτονται οι ηλίθιοι που δεν μπορούν να σκέπτονται!

Θυμόμαστε την 50η επέτειο της δικτατορίας στην Ελλάδα, αλλά αλλίμονο, ξεχνάμε την καθημερινή επέτειο της Δικτατορίας του Προθαλάμου!!
Του προθαλάμου των υπουργικών γραφείων.
Του προθαλάμου των υπουργών και την αφόρητη δικτατορία της στυγνής γραμματέως!
Γράφουν Πέτρος Κασιμάτης_Νίκος Μπαρδούνιας
Σήμερα, από αυτές  τις ιντερνετικές σελίδες πολεμάμε τους δαίμονες αυτής της ανελευθερίας. Την παγιωμένη φράση «Ο υπουργός είναι σε σύσκεψη», παρότι είναι γνωστό ότι συσκέπτονται οι ηλίθιοι που δεν μπορούν να σκέπτονται!
Την αφόρητη βαρεμάρα όταν ακούς «ο υπουργός είναι απασχολημένος»!!
Που συμβαίνει πολλάκις. Για να μην είμαστε άδικοι!! Αλλά δεν συμβαίνει στο διηνεκές…. 
Γιατί κυρίως τέτοιες στιγμές ο υπουργός πίνει το καφεδάκι του…. Η καπνίζει το πρώτο ελεύθερο τσιγάρο του μετά από έναν πονοκέφαλο γεγονότων… Κι ο καπνός σαν προσευχή σαν να «ικετεύει» την μακροημέρευση του στην υπουργική καρέκλα…Στην καλύτερη περίπτωση ο υπουργός πίνει σε κρυστάλλινο ποτήρι το ουισκακι του…. Κι αν είναι αριστερός υπουργός ακούει συγχρόνως το « Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή….»!!
Δεν είναι βέβαια όλοι το ίδιο. Αλλά η δικτατορία του προθαλάμου παραμένει ίδια!! Με  τούς ίδιους νόμους, την ίδια αισθητική. Και κυρίως  την ίδια φρασεολογία!! «ο υπουργός είναι σε σύσκεψη»!!!
Η λέξη δικτατορία συνειρμικά οδηγεί στα πέτρινα χρόνια της 7χρονης  χούντας των συνταγματαρχών που  βύθισε την Ελλάδα στο σκοτάδι και σε  περιπέτειες   που είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθεί η μισή Κύπρος με την εισβολή των Τουρκικών δυνάμεων.
Όμως, πολλές φορές η λέξη δικτατορία χρησιμοποιείται και για να δείξουμε την  αρνητική επιρροή κάποιων υπαλλήλων , που συνήθως βρίσκονται δίπλα σε πρόσωπα εξουσίας…
 Η «δικτατορία των προθαλάμων» στα υπουργεία ή « η δικτατορία των γραμματέων» είναι δυο εκφράσεις που  χρησιμοποιούμε εμείς οι δημοσιογράφοι για να περιγράψουμε  τις δυσκολίες που  συναντάμε, από διάφορους , στην προσπάθειά μας να συναντηθούμε με υπουργούς.
Εγώ, δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περιστατικό που  έλαβε χώρα πριν αρκετό καιρό όταν πήγα να συναντήσω έναν υπουργό  και επιβεβαιώνει, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, αυτό που λέμε « δικτατορία των προθαλάμων» ή « δικτατορία των γραμματέων».
Βρέθηκα, λοιπόν, σε ένα  υπουργείο ( δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο όνομα του υπουργού)  και μπήκα στον προθάλαμο όπου βρισκόταν η γραμματέας του υπουργού και ορισμένοι υπάλληλοι  της γραμματείας. Απευθύνθηκα στη γραμματέα λέγοντας ότι έχω ραντεβού με τον υπουργό και μου απάντησε :
-«Λυπάμαι δεν μπορεί να σας δει διότι βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική σύσκεψη με συνεργάτες του» και συνέχισε : « Εξάλλου , για να τον δείτε θα έπρεπε να σας είχα στη λίστα με τα ραντεβού του»
-«Ξέρετε, έχω μιλήσει με τον υπουργό και με περιμένει» της απάντησα. 
-« Αυτό είναι αδύνατον» ! μου είπε… « Ο υπουργός είναι σε σύσκεψη  και δεν θα μπορούσε να μιλήσει με κανένα… Παρακαλώ δεν σας τιμάει να λέτε ανακρίβειες προκειμένου να δείτε τον κ υπουργό»……
Εγώ τρελάθηκα και συνέχισα: « Μα  μίλησα μαζί του και μου είπε να έρθω» της είπα για να πάρω την φοβερή απάντηση: « Εάν συνεχίσετε να  μας ενοχλείτε θα ειδοποιήσω την ασφάλεια να σας βγάλει έξω…. Εξάλλου, πως φθάσατε μέχρι εδώ ; Τώρα, θα πάρω στην είσοδο να δω ποιος σας άφησε να μπείτε μέσα»!!!!!!
Όση ώρα η γραμματέας τηλεφωνούσε  στην ασφάλεια για να έρθει και με «πετάξει έξω»  με πήρε στο κινητό ο υπουργός  και μου έκανε… παράπονο ότι  είχα  αργήσει  στο ραντεβού μας !
-«Υπουργέ μου» ,του είπα, « είμαι έξω από το γραφείο σου αλλά η γραμματέας σου μου είπε ότι έχεις σημαντική σύσκεψη και μάλιστα καλεί και την ασφάλεια να με «πετάξει έξω».
-« Ποια σύσκεψη;» μου είπε γελώντας . « Καφέ πίνω και σε περιμένω»…
 Έτσι, ο υπουργός βγήκε από το γραφείο του, με κάλεσε να μπω μέσα  ενώ πήρε παραδίπλα την γραμματέα του για να της ψιθυρίσει ορισμένες λέξεις που απ’ ότι κατάλαβα , μάλλον ήταν «εις την γαλλική», βλέποντας τις εκφράσεις  στο πρόσωπό της.
-« Νίκο, συγνώμη αλλά βλέπεις ότι και εμείς  κάποιες φορές πέφτουμε «θύματα» της «δικτατορίας των γραμματέων μας»  ή  της  «δικτατορίας των προθαλάμων» !
SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS