kourdistoportocali.comRead This-Φίλε Γιώργο ΒΕΡΝΙΚΟ, δεν σου αξίζει να ρεζιλεύεσαι στα γεράματα!

Παρέμβαση-βόμβα του Αλέξιου Κοιμήση

-Φίλε Γιώργο ΒΕΡΝΙΚΟ, δεν σου αξίζει να ρεζιλεύεσαι στα γεράματα!

Ο Πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ για τις εκλογές-φιάσκο του ΣΕΤΕ

“Τα στερνά τιμούν τα πρώτα”, φίλε Γιώργο Βερνίκο και δεν σου αξίζει να ρεζιλεύεσαι τώρα στα γεράματα γράφοντας τις αερολογίες που σου υποδεικνύουν για τον ΣΕΤΕ, εν’ όψει των εκλογών.
Των εκλογών παρωδία με έναν υποψήφιο τον Γιάννη Ρέτσο που του δόθηκε το δαχτυλίδι από τον επερχόμενο πρόεδρο.
Φίλε Γιώργο Βερνίκο με την τεράστια εμπειρία στον τουριστικό χώρο διαβάζω αυτές τις μέρες άρθρα σου στον Τύπο σχετικά με την “πετυχημένη διαδρομή” της απερχόμενης διοίκησης του ΣΕΤΕ στην οποία και συμμετείχες και μένω άναυδος, από την…κενότητα του περιεχομένου.
Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης_Πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ
 Μένω άναυδος με την υπογραφή σου στις αερολογίες που δεν συνάδουν με τον άνθρωπο που γνωρίζω προσωπικά από τα όμορφα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Και μένω άναυδος που δεν παίρνεις θέση απέναντι στο φαινόμενο Ρέτσο που θέλουν να επιβάλλουν τα συμφέροντα ως νέο πρόεδρο -ενώ γνωρίζεις ότι ο συμπαθής κατα τ’ άλλα Γιάννης Ρέτσος είναι ένα παιδάκι που δεν είναι σε θέση να κουμαντάρει το καράβι στην τρικυμία που βρίσκεται ο κλάδος.
Εάν όλα αυτά τα γράφεις από τύψεις για το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί στην κατρακύλα του κλάδου, σε καταλαβαίνω. Αλλά εάν πραγματικά πιστεύεις ότι επί των ημερών Ανδρέαδη -που ο ΣΕΤΕ έγινε “χίλια” κομμάτια- έγινε έργο το οποίο θα πρέπει να συνεχιστεί με το παιδάκι Ρέτσο ε, τότε ανησυχώ…
Φίλε Γιώργο την τελευταία 6ετία τον ΣΕΤΕ ξεπέρασαν οι εξελίξεις, γι’ αυτό και αναλώνεστε “περί διαγραμμάτων” και δεν μιλάτε ξεκάθαρα.
Κάνεις λόγο για “τρίπτυχο ποιότητα, ενότητα και υπευθυνότητα προς όφελος των μεγάλων και των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζομένων.
Η ποιότητα φίλε Γιώργο θυσιάστηκε στο κυνήγι των ξενοδόχων, να δώσουν “κοψοχρονιά” τα δωμάτια τους σε τουρίστες και μεγαλοκαρχαρίες t.o. του εξωτερικού για να μην μείνουν άδειοι. Οι νταβατζήδες μας ξένοι πράκτορες καθορίζουν σε τιμές εξευτελιστικές στο πόσο θα πουλήσουμε το προϊόν μας (νομίζω είναι και παγκόσμια αποκλειστικότητα να αποφασίζει ο αγοραστής πόσο θα πουλήσει ο επιχειρηματίας -για τέτοια επιτυχία μιλάμε). Η ενότητα του κλάδου, τι να σου πω φίλε Γιώργο σε παραπέμπω στην επιστολή-αγωνίας των πρώην προέδρων κ.κ.Αγγελόπουλου, Ανδρεάδη και Κοκκοτού. Υπευθυνότητα και όφελος μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων. Ισως το πιο σύντομο ανέκδοτο φίλε. Ηταν τόση η φροντίδα σας απέναντι στους μικρομεσαίους του κλάδου που κατήγγειλαν ότι ηγεσία του ΣΕΤΕ λειτουργεί σαν “κλειστό lobby” κοιτάζοντας τα συμφέροντα μόνο των μεγαλοξενοδόχων -λες και ο τουριστικός κλάδος αρχίζει και τελειώνει στα κρεββάτια των ξενοδοχείων. Για να μην πω φίλε Γιώργο ότι ο ΣΕΤΕ δεν έκανε τίποτα τόσα χρόνια και για τον θαλάσσσιο τουρισμό, τσακίζοντας το yatting και τα μεγάλα τουριστικά σκάφη. Για τους εργαζόμενους, από τους πρώτους που χτύπησε η κρίση -σε ανεργία ή εξευτελιστικές αποδοχές- είναι απλά ντροπή να μιλάτε.
Οι εξελίξεις φίλε Γιώργο στην τεχνολογία σε σχέση με τα νέα προϊόντα όπως τουριστικά καταλύματα και  οικονομία διαμοιρασμού, βρήκαν τον κλάδο απροετοίμαστο κι εσάς να αναλώνεστε σε αερολογίες, αφού μέχρι τώρα -παραμονή των εκλογών του ΣΕΤΕ- αναζητούνται λύσεις.
Φίλε Γιώργο, πέρα από αερολογίες δεν είδα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα που θα επανακάμψουν οι ανταγωνίστριες χώρες στις αγορές. Τότε που όσοι εμπλέκονται με τον Τουρισμό θα κλάψουν με μαύρα δάκρυα που θα πνίξουν και τα χαχανητά των εκτιμήσεων σας για νέα ρεκόρ του Ελληνικού Τουρισμού.
Οπως θα κλάψουν και όσοι έχουν “κόκκινα δάνεια” με τα funds να τους υφαρπάζουν τα ξενοδοχεία, ενώ εσείς ανέμελοι θα συνεχίζεται να μιλάτε για “σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης, πολυθεματικό τουρισμό,  ενεργό συμμετοχή” κι άλλα τέτοια “φύκια” που πλασσάρετε ως “μεταξωτές κορδέλες”. Και δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος των ξενοδόχων που δεν τα βγάζουν πια πέρα, είναι οι μικρομεσαίοι που αποτελούν την πλειοψηφία και είναι χρόνια τώρα οι στυλοβάτες του Ελληνικού Τουρισμού, κι ας του κοιτάτε αφ’ υψηλού φίλε Γιώργο.
Και ποιά ανάπτυξη φίλε Γιώργο και ποιές επενδύσεις; Ο Τουριστικός κλάδος έχει ξεζουμιστεί στην κυριολεξία. Πιο κάτω δεν γίνεται. Οσο για τις ξένες επενδύσεις ποιός επενδύει σε μία χώρα που δανείζεται με υψηλά επιτόκια; Εκτός κι αν βαπτίζετε επένδυση, την επένδυση της Fraport που δανείστηκε από τις Ελληνικές Τράπεζες μιας πτωχευμένης χώρας -φορτώντας στην πλάτη του Ελληνικού λαού άλλο ένα χρέος στην περίπτωση μη απολπηρωμής. Εκτός κι αν βαπτίζετε επένδυση, τα αρπακτικά των funds που θα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τουριστικές επιχειρήσεις.
Φίλε Γιώργο, άσε τις αερολογίες και την υψηλή φιλολογία και απάντησε στα καυτά ερωτήματα για τον κλάδο, όπως τα έχω θέσει σε προηγούμενο άρθρο μου.
Απάντησε μας σταράτα και ξεκάθαρα τι θα κάνετε εκεί στο ΣΕΤΕ με τον φόρο διαμονής τουριστών στα καταλύματα, τα “κόκκινα δάνεια”, την άνιση μεταχείριση σε παραβάσεις, τον έλεγχο σε επιδοτήσεις, τον έλεγχο στα δάνεια μεγαλοξενοδόχων, την στρατηγική για τον Τουρισμό, τον δορυφόρο λογαριασμό, την στήριξη των καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων, την προστασία των μικρομεσαίων Τουριστικών επιχειρήσεων, το all inclusive, τις νέες τάσεις και προϊόντα, την ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου.
Φίλε Γιώργο, δεν αξίζει για την αντιστασιακή ιστορία σου και για τον αγώνα σου, τόση αερολογία και τόσο ξόδεμα για το τίποτα…όπως επίσης δεν αξίζει για την αντιστασιακή ιστορία σου να φωτογραφίζονται μέλη της οικογένειας σου με μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας.
Η αγωνία σου να παραμείνεις στο παιχνίδι φίλε Γιώργο σε εκθέτει ανεπανόρθωτα και λησμονείς ότι μπορείς να κάνεις την διαφορά πηγαίνοντας και στην απέναντι όχθη, αρκεί να μην συναναστρέφεσαι εκεί με κύμβαλα αλαλάζοντα, γιατί ο κίνδυνος να τους μοιάσεις καραδοκεί.
Και καλά φίλε Γιώργο μεθαύριο στον ΣΕΤΕ με τί μούτρα θα χειροκροτήσεις τον καθυστερημένο Τσίπρα, το πιτσιρίκι όπως τον είχε αποκαλέσει πριν από λίγα χρόνια από το βήμα του ΣΕΤΕ ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς και το κάνατε γαργάρα; Για αυτό σου λέω αερολογίες γράφεις φίλε…
Ο Σαμαράς έπεφτε και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ και όλοι σας τον αποθεώνατε χειροκροτώντας τον όρθιοι στο Μέγαρο Μουσικής όταν αποκαλούσε “πρόεδρο 15μελούς” τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Δεν σας έχει μείνει τσίπα πια; Δεν έχετε φιλότιμο; Στις 18 Μαίου θα χειροκροτήσετε αυτόν που δεχτήκατε να ξεφτιλίσει ο Σαμαράς σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ σαν να μην τρέχει τίποτα; Πόσο υποβιβάσατε τον κλάδο; Πόσο υποβιβάσατε τον Τουρισμό, αυτή την δραστηριότητα που είναι πέρα από κυβερνήσεις, κόμματα και συμφέροντα; Πόσο συμβιβαστήκατε και γίνατε το δεκανίκι της κάθε εξουσίας σέρνοντας στην απαξίωση και κατρακύλα έναν ολόκληρο κλάδο;
SHARE

Περισσότερα

MORE READ THIS