kourdistoportocali.comPassbookΣεούλ>Στο μάτι του κυκλώνα μία απο τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο

Αποστολή Σοφία Νέτα

Σεούλ>Στο μάτι του κυκλώνα μία απο τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο

H πόλη που αν επισκεφθείς δεν θέλεις να φύγεις

Μία απο τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο, η Σεούλ, ήρθε πρόσφατα για άλλη μία φορά στο προσκήνιο λόγω της δραστηριότητας του Βόρειου γείτονά της. Για τους κατοίκους της χώρα μας δεν αποτελεί δημοφιλή προορισμό, όμως αν την επισκεφθείς σίγουρα μένει αξέχαστη: μια πόλη πεντακάθαρη, οργανωμένη, φιλική, πράσινη, με καταπληκτικά εστιατόρια και μαγαζιά.

Γράφει η Σοφία Νέτα

Αξέχαστη εμπειρία το φαγητό στο Wasedaya και η περιποίηση του Chong Do Kim

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη ήταν και η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας που θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου. Η ΕΥΔΑΠ συμμετέχει εκπροσωπώντας την πόλη των Αθηνών, στον Τομέα “Cities”, εκθέτοντας οπτικοακουστικό έργο με τίτλο “From Antiquity to Tomorrow: The People’s Water Project” – «Από την Αρχαιότητα στο Αύριο: Ανθρώπων Νερό», που συνδέει ιστορικά την υδροδότηση της Αθήνας κατά τους αρχαίους χρόνους με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ, αναδεικνύοντας τη σημασία του νερού ως πηγή ζωής.

Λαμπρινή Τζαμουράνη Γιώργος Σαχίνης

Η Ελένη (Νέτα) και η Αντιγόνη (Κονδύλη) με παραδοσιακά hanbok στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σεούλ

Πεζοδρόμιο από ειδικό υλικό για ξεκούραστο περπάτημα

Πρόκειται για μία ψηφιακή εφαρμογή που απεικονίζει το δίκτυο της Αττικής σε ένα οπτικό χρονολόγιο νερού, το οποίο σημειώνει μεταβάσεις σε τόπους και χρονικές περιόδους. Μέσω ενός χάρτη ιστορικών πηγών νερού και του σύγχρονου δικτύου διανομής, η διαδραστική εμπειρία μεταφέρει εικόνες και συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων διαφόρων κοινοτήτων, γειτονιών και καταγωγής. Οι δυνατότητες σύνδεσης που ενεργοποιούνται από το δίκτυο δημιουργούν νέες συμβολικές αφηγήσεις μεταξύ όλων των ανθρώπων – από τους αρχαίους Αθηναίους έως και τους σύγχρονους κατοίκους της πόλης των Αθηνών.

Υπόγειο shopping στο Express Bus Terminal

Το έργο βασίστηκε σε υλικό το οποίο προήλθε από το σύγχρονο και ιστορικό αρχείο σχεδίων και φωτογραφιών της ΕΥΔΑΠ, των Αρχείων Μελετών & Προδιαγραφών και του Ιστορικού Αρχείου ΕΥΔΑΠ. Επίσης, αντλεί υλικό από ερασιτέχνες φωτογράφους εργαζομένους της και από εξωτερικές πηγές.

Εκπληκτικό ψάρι (και όχι μόνο) στο εστιατόριο Sommsi

Τσάι και γλυκό στο Cha Masineun Tteul Bukchon

 

Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν: Λαμπρινή Τζαμουράνη

(Υπεύθυνη Έργου, Επιμέλεια), Γιώργος Σαχίνης (Επιμέλεια Ψηφιακού Έργου), Σόνια Τζιμοπούλου (Συντονισμός και Σχεδιασμός Εκθεσιακού χώρου), Χρύσα Αποστόλου, Γιώργος Λουριδάς, Ελένη Βαλληνδρά, Χριστίνα Παναγιωτοπούλου και οι προγραμματιστές Κώστας Ζουμής, Στράτος Τσαρούχης, Αντιγόνη Κόφφα από τη Marathon Data Systems. Το έργο είχε την υποστήριξη της Γενικής Διευθύντριας Συντονισμού & Υποστηρικτικών Λειτουργιών Έφης Νεστορίδη.

Φθινοπωρινή βόλτα στο Bukchon

Την προβολή και επικοινωνία του έργου ανέλαβε η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων. Καλλιτεχνική επιμελήτρια του έργου είναι η κα. Melina Nicolaides. Η ευρύτερη θεματική της Μπιενάλε έχει τίτλο «Τέσσερις πόροι: Νερό, αέρας, ενέργεια και γη» και λαμβάνει χώρα στο Zaha Hadid Dongdaemun Cultural Plaza.

(http://www.eydap.gr/SocialResponsibility/Society/PeoplesWater/)

SHARE
MORE PASSBOOK