kourdistoportocali.comPassbook-Aφροδίτη, Ερχόμαστε!

Υιοθετούμε τη Μήλο!

-Aφροδίτη, Ερχόμαστε!

Το Goldentraveller.org «αγκαλιάζει » το St.Tropez του Αιγαίου,τη συναρπαστική Μήλο!

Υιοθετούμε τη Μήλο!

Το Goldentraveller.org «αγκαλιάζει » το St.Tropez του Αιγαίου ,τη συναρπαστική Μήλο!  Υπογράφουμε  για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης από το Μουσείο του Λούβρου και μετράμε το δικό μας ανάστημα γενναιότητας μαζί με αυτό του δημάρχου της Μήλου Γεράσιμου Δαμουλακη. Εκείνος είχε τη συγκλονιστική σύλληψη να δώσει μια κοφτερή σπαθιά στην κοιμισμένη Ευρώπη και να ζητήσει (με τη συναρπαστική αθωότητα του αυτονόητου) να γυρίσει πίσω η Αφροδίτη της Μήλου-το περίφημο Ελληνιστικό άγαλμα που αποτελεί και  τη βιτρίνα του διάσημου μουσείου!!!

Αποστολή στη Μήλο: Πέτρος Κασιμάτης – Νίκος Μπαρδούνιας

Στη Μήλο λένε πως όταν οι Θεοί ήταν παιδιά έβρεχαν τα πόδια τους στα νερά της. Έπαιρναν τη μουσκεμένη άμμο την άφηναν να πέσει στη γη δίνοντας στις σκέψεις τους μορφή. Και τις χρωμάτιζαν . Έτσι έφτιαχναν θαλάσσιες αυλές σμιλεμένες στο βράχο. Έτσι έφτιαχναν χωμάτινα παλάτια. Σε αυτά τα Μηλεικα παλάτια βασιλιάς είναι η θάλασσα. Κρυστάλλινα νερά, ασημένια άμμος και τα βράχια μια παλέτα γεμάτη χρώματα.

Υπάρχει μια καλή ενέργεια στο νησί που συγχωράει τα πάντα. Που στρογγυλεύει τις αιχμές!
Το νοιώθεις όταν βρίσκεσαι στην κορφή του Χαλακα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 751 μέτρα και κοιτάζεις ολόγυρα. Ε, δεν υπάρχει κανένας  λόγος να μην αφεθείς στις εξάρσεις του τοπίου της Μήλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Ξανά στην πραγματικότητα και στα λάφυρα μιας εκστρατείας αυτού του γενναίου ανθρώπου -του δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλακη- που με σφακιανο DNA (λόγω μακρινής καταγωγής απo την Κρήτη) παίρνει στα χέρια του αυτή την ξεχωριστή απόφαση να διεκδικήσει(  μαζί με ένα εκατομμύριο υπογραφές ) την επιστροφή της Αφροδίτης. Με την πρώτη υπογραφή αυτή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος δίνει τον ξεχωριστό τόνο ως  ο πρώτος πολίτης της χωρας που έσπευσε να πάρει θέση σε αυτή τη μεγάλη διεκδίκηση. Το όνομα του  θα μείνει στην ιστορία, μόνο και μόνο γι’ αυτή την Εθνική έγνοια. Το όνομα του θα διασωθεί στις δέλτους οχι μόνο γιατί κατάφερε να πείσει Ολάντ ,Μερκελ και Ομπάμα για την επαναφορά στη ζωή μιας Ελλάδας που βρισκόταν στην Εντατική. Αλλά γιατί το παιδί απ ‘ τη Μεσσηνία που αντρώθηκε με το Μανιάκι και τον Παπαφλέσσα, έβαλε την πρώτη υπογραφή με σπαθί , διεκδικώντας το όνειρο!!!

O Δημήτρης Σιούφας

Στη μάχη για την επιστροφή στα πατρώα εδάφη αυτού του σημαντικότερου αποκτήματος του Λούβρου και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας . Συνομιλεί με τους διατελέσαντες Προέδρους του Κοινοβουλίου, προτρέπει, σχεδιάζει, υπογράφει με ενθουσιασμό τον μέγα επαναπατρισμό του καταπληκτικού έργου της Ελληνιστικής τέχνης. Μα κυρίως, αφήνει έκπληκτους τους συνομιλητές του εξηγώντας για τις «απαγωγές» μνημείων της κλασικής αρχαιότητας και τη μεταγενέστερη «νομιμοποίηση » τους από τους ξένους .

Θα βρεθούμε στη Μήλο ,το Goldentraveller.org, το Κανάλι-Ένα, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι » και όλα τα μέσα στα οποία υπογράφουμε και  που συστρατεύονται σε αυτή την Εθνική αγωνία. Θα βρεθούμε εκεί στο χωράφι , που βρήκε το άγαλμα ο Μηλιός χωρικός , ένα χρόνο πριν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα. Η ιστορία συγκράτησε μόνο το μικρό του όνομα ,τον έλεγαν Γιώργο. Κι εκείνος ξέθαψε αυτή την εκπαγλου καλλονής  Αφροδίτη. Χωρίς να διαθέτει τα αντανακλαστικά μιας αρκούντος δομημένης Ευρωπαϊκής Παιδείας που ξέρει να εκτιμά και να εξαργυρώνει!! Αυτό το ….προνόμιο το είχαν ο Γάλλος σημαιοφόρος Ντ’ Ίρβιλ και ο συνταγματάρχης Βουτιε. Αφού η Μήλος εκείνη την εποχή (1820) ήταν το μόνιμο αγκυροβόλιο του Γαλλικού Ναυτικού.

Όταν πάνε όλα κατ’ ευχήν , στη μεγάλη αίθουσα του Λούβρου   ( το μουσείο έχει αφιερώσει στην Αφροδίτη μια ολόκληρη αίθουσα) θα γυρίσει ένα αντίγραφο!!! Όταν ολοκληρωθεί η εκστρατεία , η αληθινή Αφροδίτη θα γυρίσει στα πατρώα εδάφη. Το πιστό αντίγραφο θα μείνει στους απαγωγείς…

SHARE
MORE PASSBOOK