kourdistoportocali.comNews DeskΣΟΚ ασχετοσύνης! Σύμβουλος του Μητσοτάκη απαξιώνει τους Ελληνες βιομήχανους!

Κατάπτυστο άρθρο

ΣΟΚ ασχετοσύνης! Σύμβουλος του Μητσοτάκη απαξιώνει τους Ελληνες βιομήχανους!

Αυτό το παιδί δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός

Είπαμε αυτός ο ταλαίπωρος Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ δύσκολα θα γίνει πρωθυπουργός με όλους αυτούς τους ανεπαρκείς και μετρίους που έχει μαζέψει στην αυλή του. Δεν φτάνει που έκανε εκπρόσωπο τύπου την κ. Σπυράκη, η οποία στο μεταξύ δεν λέει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής για να μη χάσει τον πλουμιστό μισθό, έρχεται στην συνέχεια μια άλλη σύμβουλός του η κα Ρεβέκκα Πιτσίκα και αμφισβητεί την εγχώρια βιομηχανία και τους Ελληνες βιομηχάνους με εξαίρεση τους ρεντρούμηδες!

Σύμφωνα με το κατάπτυστο άρθρο της συμβούλου του Κυριάκου βιομήχανοι (;) είναι μόνο ο Ρέτσος, ο Ανδρεάδης και οι ξενοδόχοι; Και τι σόι βιομήχανοι είναι αυτοί χωρίς βιομηχανίες; Από που ως που μανταμίτσα μας οι ρεντρούμηδες έγιναν βιομήχανοι; Που είναι κυριούλα μου τα εργοστάσια του Ρέτσου; Τι να πουν δηλαδή και οι Αγγελόπουλοι, οι Καννελόπουλοι, ο Μυτιληναίος;

Ρε συ Κυριάκο, με τόσους άσχετους συμβούλους έχεις γίνει ο καλύτερος πελάτης του Τσίπρα και του Καμμένου.

Ρε συ Κυριάκο σύνελθε και διώξτους με τις κλωτσιές από την αυλή και πάρε κάνα σοβαρό άνθρωπο γιατί αν βγει και ο Καμίνης στην Κεντροαριστερά όχι πρωθυπουργία δεν βλέπεις αλλά θα πας τρίτο κόμμα!

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Διαβάστε τώρα το άρθρο της μαντάμ-Πιτσίκα στο Capital και κλάψτε!

Πολύς λόγος γίνεται, τελευταία, για τις επενδύσεις στη χώρα μας και μάλιστα για τις επενδύσεις στη βαριά βιομηχανία. Σίγουρα, η προσέλκυση τους, πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος για να μπορέσει η χώρα να περάσει στην ανάπτυξη. Σε τι είδους επενδύσεις όμως μπορούμε να ανταποκριθούμε; Είναι η βαριά βιομηχανία το δυνατό μας χαρτί ή μήπως είναι ο τουρισμός, που συνεισφέρει, άμεσα και έμμεσα, 20% με 25% στο ΑΕΠ της χώρας;

Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ισχυρό προϊόν στην τουριστική βιομηχανία και το brand name της μπορεί να γίνει ακόμη πιο δυνατό. Αρκεί να αξιοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα και να διορθώσουμε, προηγουμένως, τα κακώς κείμενα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, υιοθετώντας μία εθνική στρατηγική ανάπτυξης και να προβάλλουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό, με το κατάλληλο marketing. Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι μπορεί να αποτελέσει έναν επενδυτικό παράδεισο για τις επιχειρήσεις, χωρίς τις αγκυλώσεις που την ταλανίζουν.

Οι κλιματολογικές συνθήκες και η μεσογειακή διατροφή που προσφέρει μπορούν να την κάνουν μία υπέροχη χώρα για να ζει κανείς, αρκεί όμως να βελτιωθούν κομμάτια της καθημερινότητας. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά, που την κάνουν ένα μοναδικό “προϊόν”. Ένα προϊόν που μπορούμε αν το δουλέψουμε καλά να το “πουλήσουμε” πολύ ακριβά στο εξωτερικό. Βασική προϋπόθεση φυσικά είναι να εργαστούμε όλοι οι Ελληνες, πάνω σε μία ενιαία στρατηγική, προς την κατεύθυνση αυτή. Να αγαπήσουμε ξανά τη χώρα μας, να την εκσυγχρονίσουμε, να αναδείξουμε τα δυνατά της χαρακτηριστικά, να διορθώσουμε ότι την κρατάει πίσω, να την κάνουμε πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία και στη συνέχεια να την προωθήσουμε στις κατάλληλες αγορές, προσελκύοντας σημαντικές τουριστικές επενδύσεις, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ακουσα με πολύ ενδιαφέρον τη στρατηγική που ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Εκανε λόγο για ένα τρίπτυχο που περιλαμβάνει την εξωστρέφεια, τις συνέργειες και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μίλησε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη σε τομείς όπως είναι ο αγροδιατροφικός και ο πολιτιστικός τουρισμός για περαιτέρω ενίσχυση και κατάταξη του ελληνικού τουρισμού ψηλότερα στις μεγάλες αγορές, για ενότητα ολόκληρου του τομέα, σύνθεση όλων των απόψεων, εργασιακή και κοινωνική ειρήνη, για διαρκή και αρμονική για την ελληνική οικονομία και κοινωνία σχέση συνεργασίας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού και ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος. Θα προσέθετα ακόμα και τον “συνταξιοδοτικό” τουρισμό – μια και η χώρα μας αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για συνταξιούχους από όλον τον πλανήτη που να θέλουν και να μπορούν να περάσουν εδώ το υπόλοιπο της ζωής τους.

Όλα αυτά αν γίνουν συντονισμένα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας. Γιατί πάνω στον τουρισμό μπορούν να χτιστούν μία σειρά από υπηρεσίες, που θα εξασφαλίσουν δουλειά σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Και σε νέους και σε μεγαλύτερους. Η χώρα και ο τουρισμός, αυτή τη στιγμή, τους χρειάζονται όλους. Τους νέους για τον διαφορετικό τρόπο σκέψης, για το πάθος και την ορμή που τους διακρίνει και τους μεγαλύτερους για την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

* Η κα Ρεβέκκα Πιτσίκα είναι Πρόεδρος και CEO της PfB Group 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK