kourdistoportocali.comNews DeskEρχεται τυφώνας από γαλλικά ευρώ στην Ελλάδα!

-Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη!

Eρχεται τυφώνας από γαλλικά ευρώ στην Ελλάδα!

40 γαλλικές επιχειρήσεις αδημονούν να επενδύσουν στη χώρα του Καρανίκα και του Τραγάκη

Γαλλικές business στην Ελλάδα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα έφερε η επίσκεψη Μακρόν και παρά τους δύσπιστους «κλείδωσαν» συμπράξεις και επιταχύνθηκαν υφιστάμενες συμφωνίες.

Σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση υδάτων, οι μεταφορές, οι νέες τεχνολογίες, οι οδικοί άξονες, η αμυντική βιομηχανία και η διαχείριση απορριμμάτων που ενδιαφέρουν τις γαλλικές επιχειρήσεις δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες κινήσεις κατά το ελληνογαλλικό επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία των Εμανουέλ Μακρόν και Αλέξη Τσίπρα, εκπροσώπων από 40 γαλλικές επιχειρήσεις και οικονομικούς φορείς και των Ελλήνων ομολόγων τους.

Γράφει η Gillian Rothschild

Σε κλειστή συνάντηση μάλιστα με τη συμμετοχή του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, και ολιγομελούς ομάδας κορυφαίων Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, συζητήθηκαν συγκεκριμένα projects για τα οποία υπήρξε προεργασία τους προηγούμενους μήνες.

Στη συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από το Ν2 της Γαλλικής πρεσβείας πραγματοποιήθηκε, κάτω από άκρα μυστικότητα, συμμετείχαν οι επιχειρηματίες Eυάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος του ομίλου Μυτιληναίου, Ευτύχης Βασιλάκης ( Aegean, Αutohellas ), Πολυχρόνης Συγγελίδης και Γιάννης Συγγελίδης ( όμιλος Συγγελίδη ).

Ο γαλλικός όμιλος IMERYS δραστηριοποείται στην Ελλάδα (και Βωξίτες) και είναι ένας τομέας που ενδιαφέρει την Μυτιληναίος ενώ οι δυο άλλες εταιρείες έχουν συνεργασία με την Γαλλία, τόσο μέσω της  Aegean, την ώρα που ο Ομιλος Συγγελίδη είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των αυτοκινήτων του Group PSA (Peugeot – Citroen) για την Ελλάδα.

Σημαντική ήταν η πρόοδος στο θέμα των υδρογονανθράκων και από κυβερνητικής πλευράς δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια ώστε ο όμιλος Total να προχωρήσει το πλάνο για έρευνες και γεωτρήσεις στο Βόρειο Ιόνιο. Η επένδυση της ελληνογαλλικής κοινοπραξίας να ανέρχεται σε 100 έως 200 εκατ. ευρώ για κάθε μία περιοχή που θα στηθεί πλατφόρμα γεωτρήσεων.

Η Τοtal που διαχειρίζεται ένα από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, κλείδωσε την απόφασή του και για την περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης, όπου κατεβαίνει σε κοινοπραξία με την αμερικανική ExxonMobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne επισκέφθηκε εκ νέου την Αθήνα – πρώτη φορά ήταν  την περασμένη άνοιξη, όταν έκλειναν οι λεπτομέρειες του deal για τη συμμετοχή της Total στην κοινοπραξία με την ExxonMobil για έρευνες πετρελαίων στην Κρήτη.

Η εταιρεία έβλεπε να προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και να αντιμετωπίζουν σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια από υπηρεσίες και αρχές οι διαδικασίες για την έναρξη των ερευνών καταρχάς στο Βόρειο Ιόνιο αλλά και στην Κρήτη.

Τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις στη σύμβαση για το Οικόπεδο 2 στο Ιόνιο (που υπεγράφη τελικά την άνοιξη 3 χρόνια μετά τον διαγωνισμό) είχαν φέρει τους Γάλλους ένα βήμα από την αποχώρηση και τελικά οι υπογραφές έπεσαν και οι Γάλλοι έχουν δεσμεύσει κεφάλαια για το επόμενο βήμα, των ερευνών που θα οδηγήσει στα γεωτρύπανα.

Τα νέα εμπόδια, ωστόσο, δημιούργησαν εκ νέου ανησυχία και οι Γάλλοι θέλησαν να βολιδοσκοπήσουν εκ νέου τις διαθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δεσμευτούν στην επένδυση που για κάθε γεώτρηση που θα γίνει θα κοστίσει περί τα 100 έως 200 εκατ. δολάρια.

Εκτός των γεωτρήσεων, πάντως, η Total έχει σημαντική σχέση με Έλληνες εφοπλιστές, τα πλοία των οποίων και χρησιμοποιεί για το πετρέλαιο που διακινεί ενώ θα ανακοινώσει σημαντικό έργο στον τομέα των ΑΠΕ, που επίσης έκλεισε στη διάρκεια της επίσκεψης Pouyanne.

Στον ενεργειακό τομέα (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο), σε συμφωνία για τη δημιουργία κοινού σχήματος που θα δραστηριοποιηθεί στην αγορά των Βαλκανίων κατέληξαν η ΔΕΗ με τη γαλλική Engie (πρώην Gaz de France Suez).

Το ελληνογαλλικό joint venture θα εξετάσει επενδυτικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ανοίξουν συνεργασία και εντός Ελλάδος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αρχής γενομένης με επένδυση για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην Κρήτη.

Η Engie έχει ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά όπου συμμετέχει στην εταιρεία ηλεκτρισμού Ήρων με δραστηριότητα στην ηλεκτροπαραγωγή (μονάδες φυσικού αερίου) και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Οσο αφορά τα εξοπλιστικά, στις ελληνο-γαλλικές τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν πρωτίστως τις αναβαθμίσεις των Mirage 2000 που κατασκευάζει η Dassault.

Παράλληλα, εκδηλώθηκε η πρόθεση να αναζητηθούν κοινές δράσεις που αφορούν συμπαραγωγές και τροποποιήσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ώστε να αποκτήσουν έργο οι εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες.

Οι δουλειές στην αεροναυπηγική, με τη μορφή joint venture με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, είναι προτεραιότητα για τους Γάλλους και η παρουσία της Dassault Aviation στον συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα είναι έντονη, καθώς ο γαλλικός κολοσσός συμμετέχει σε συμβάσεις της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Οριστικοποιήθηκε επίσης το ενδιαφέρον  της Suez Environnement που ελέγχει το 5% της ΕΥΑΘ για την υλοποίηση joint venture με την ΕΥΔΑΠ . Πρόκειται για σύμπραξη με αντικείμενο τη διαχείριση υδάτινων πόρων στην Μέση Ανατολή.

Επίσης, οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τα νέα έργα για τον εκσυχρονισμό του δικτύου που ενδέχεται να δημοπρατήσει η ΕΥΑΘ.

Οι γαλλικές εταιρείες προσβλέπουν σε νέους διαγωνισμούς στον τομέα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης απορριμμάτων και οι θυγατρικές στον τομέα του περιβάλλοντος των γαλλικών κολοσσών Suez,Veolia και Vinci είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε νέες δημοπρατήσεις για έργα, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί.

Το έργο της κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας, για το οποίο έχουν υποβάλει φάκελο ενδιαφέροντος η Alstom –της οποίας ο αντιπρόεδρος, Philippe Delleur, ήταν στην Αθήνα – και η Vinci, συζητήθηκε όπως και το μεγάλο ενδιαφέρον για την Alstom αναφορικά με τους διαγωνισμούς για την προμήθεια νέων συρμών για τις υφιστάμενες και νέες γραμμές του μετρό και του τραμ, όπως και για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του μετρό.

Ετοιμάζονται επίσης κοινοπραξίες με γαλλική παρουσία στη διεκδίκηση της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού ενώ δρομολογείται και γαλλική παρέμβαση στο θέμα του ΟΑΣΘ.

Η παρουσία στην Ελλάδα και στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος του  Suat Topsu, προέδρου της Oledcomm με αντικείμενο τη νέα γενιά ευρυζωνικών δικτύων και τη μεταφορα δεδομένων μέσω φωτεινής ακτινοβολίας, σχετίζεται άμεσα με τις επενδύσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ, που θα υλοποιήσει για την υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς μέχρι το 2020, σύμφωνα με όσα προβλέπει ψηφισθέν νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

SHARE
MORE NEWS DESK