kourdistoportocali.comNews DeskBrain drain και άλλες ανοησίες της ελληνικής φυλής

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος

Brain drain και άλλες ανοησίες της ελληνικής φυλής

Ο Αλέξης Τσίπρας με τη γνωστή τζουμερκιώτικη προφορά για τα δήθεν ελληνικά φωτεινά μυαλά

-Brain drain, brain drain…,

λέει κάθε τόσο ο Αλέξης Τσίπρας με τη γνωστή τζουμερκιώτικη προφορά για τα δήθεν ελληνικά φωτεινά μυαλά που φεύγουν από την πατρίδα με αποτέλεσμα να φτωχαίνει η Κολομβία της Ευρώπης.

Επειδή έχουμε βαρεθεί ν΄ακούμε αυτή τη παπαριά περί brain drain και απίδια μάντολες θα σας αναφέρουμε για παράδειγμα το Ισραήλ, η φυλή του οποίου έχει διασκορπισθεί στον πλανήτη αλλά το Κράτος του Ισραήλ είναι πανίσχυρο (μια βίλα στην Ζούγκλα όπως έγραψε και ο Σάμπυ Μιωνής). Οι Ισραηλινοί πρωθυπουργοί δεν οδύρονται κάθε τόσο σαν ζωντοχήρες στις τηλεοράσεις για να γυρίσει πίσω ο γιος του Παπαδάκη για παράδειγμα.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Στην Ελλάδα εξάλλου παραδοσιακά από την δεκαετία του ΄60 οι γόνοι των εύπορων οικογενειών φεύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν και να επιστρέψουν στην συνέχεια στις μπίζνες της Κολομβίας της Ευρώπης που έχουν στήσει οι εγχώριες φαμίλιες με τους πολιτικούς που ελέγχουν.

Ακόμη και σήμερα με το που γεννιέται ένα μωράκι από τις πρώτες κινήσεις κάποιων γονιών είναι να βρουν άκρη και να το γράψουν στο Κολλέγιο της Αθήνας. Φυσικά στόχος στη συνέχεια είναι σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οπότε για ποιο brain drain μιλάμε; Απλά η κρίση ανάγκασε και κάποια φτωχόπαιδια να σηκωθούν να φύγουν από την Κολομβία της Ευρώπης-πράγμα που κάνουν δεκαετίες τώρα τα πλουσιόπαιδα.

Αυτό που συνέβη είναι πολύ καλό αντί να μένουν πίσω και να σερβίρουν καφέδες. Ούτε τα πλουσιόπαιδα, ούτε τα φτωχόπαιδα των Ελλήνων είναι πιο φωτεινά μυαλά από τα παιδιά των Ινδών, των Ιταλών, των Ιρλανδών, των Αιγυπτίων κλπ που επιλέγουν να μεταναστεύσουν.

Πράγματι τα ελληνόπουλα μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε επιστήμες όπως η Ιατρική για παράδειγμα (επειδή διαχρονικά η φυλή μας έσφαζε και σφαζόταν-οπότε η ανατομία είναι στο DNA μας) αλλά μην τρελαθούμε κιόλας με τα “φωτεινά” μυαλά των Ελλήνων και άλλες τέτοιες αηδίες.

Δυστυχώς ο Ελληνας αρνείται να μεγαλώσει και έχει ανάγκη το κανάκεμα και μύθους για το μεγαλείο και την μοναδικότητά του. Αλλά αυτή η ανοησία με το δήθεν brain drain πρέπει να σταματήσει.

Tι να πει και ο δύστυχος Γιώργος Παπαδάκης που έχει το brain drain μέσα στο σπίτι του; Να τι του συνέβη:

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που έχουμε υποστεί από τον μπαγάσα τον Γιώργο όλα αυτά τα χρόνια, έκρινε σκόπιμο (όπως συνηθίζουν άλλωστε οι εγχώριες τηλεπερσόνες) να μας πει ότι δεν κοιμήθηκε όλη τη νύχτα γιατί οι ψυχάκηδες του ISIS κρατώντας τα μαχαίρια τριγυρνούσαν στις γειτονιές του Λονδίνου και αναζητούσαν τον γιο του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος σπουδάζει στο Λονδίνο! Οπου νάναι θα βγουν όλοι οι Ελληνες γονείς να πουν ότι το παιδί τους σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ετσι ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ΑΝΤ1 μίλησε για την αγωνία με την οποία έζησε το τρομοκρατικό χτύπημα καθώς ο γιος του βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ετσι όπως στην διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όλοι βρισκόντουσαν μέσα ή κάπου εκεί κοντά και αργότερα έγιναν ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησαν τη χώρα.

Όπως μεταδίδει ο Enikos.gr  ο Γιώργος Παπαδάκης, το βράδυ του Σαββάτου δεν κατάφερε να κοιμηθεί καθόλου γιατί μιλούσε διαρκώς με τον γιο του (του έδινε οδηγίες) που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

“Μου έλεγε ότι από τη μία πλευρά λες τι να κάνω να κρυφτώ μέσα στο λαγούμι, να μη βγαίνω στο δρόμο και από την άλλη μου έλεγε ότι είναι κάτι το φοβερό, το να περπατάς και να βλέπεις τον άλλον και να λες τώρα θα μου την πέσει με το μαχαίρι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο Γιώργος βέβαια έχει εμπειρία από επιθέσεις. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την γενναιότητα με την οποία υπερασπίσθηκε την Κανέλη από τα χαστούκια του Κασιδιάρη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK