kourdistoportocali.comNews Desk153 ΠΡΟΘΥΜΟΙ Μερκελιστές ΣΟΚΑΡΟΥΝ ακόμη και τους Ρεπουμπλικάνους!

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα!

153 ΠΡΟΘΥΜΟΙ Μερκελιστές ΣΟΚΑΡΟΥΝ ακόμη και τους Ρεπουμπλικάνους!

Την ώρα που οι Αμερικανοί παραδέχονται ότι το ΔΝΤ απέτυχε

153 τελειωμένοι Μερκελιστές ψήφισαν με χέρια και πόδια, με πρωτοφανή αριστερό φανατισμό το πιο χυδαίο και προκαταβολικά αποτυχημένο 4ο Μνημόνιο στο οποίο υπάρχουν ελάχιστες διατάξεις που να ακουμπούν τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου διεφθαρμένου πελατειακού κράτους. Είναι μάλιστα τόσο αποτυχημένα τα Μνημόνια που εφαρμόζονται στην Ελλαδα που ακόμη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ κάλεσε το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε τρίτο Μνημόνιο στην Ελλάδα.

Και παρότι ακόμη και κορυφαία στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος παραδέχονται ότι το ΔΝΤ και τα Μνημόνια απέτυχαν, στην Ελλάδα δεν ανοίγει μύτη καθώς οι λαικές αντιδράσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες και ο Τσίπρας αναδεικνύεται σε υπ΄αριθμ΄ένα εργαλείο τω δανειστών.

Το θέμα είναι αν και οι ίδιοι οι δανειστές χρησιμοποιούν το εργαλείο τους βάση σχεδίου ή είναι πέρα βρέχει και απλά πειραματίζονται με 11 εκατ. πρόθυμα πρόβατα.

Σαφές μήνυμα προς το ΔΝΤ να μην συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ Αντι Μπαρ, κατά τη διάρκεια ακρόασης με θέμα “Τα διδάγματα από τις διασώσεις του ΔΝΤ στην Ελλάδα”, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Σε εξαιρετικά έντονο ύφος, είπε οτι τα δυο προηγούμενα προγράμματα ήταν τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του ΔΝΤ, το οποίο δεν φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη του. Λάθη τα οποία, όπως υπενθύμισε  έχουν επανειλημμένως αποτυπωθεί και στις εσωτερικές εκθέσεις του Οργανισμού.

Οι δηλώσεις του κ. Μπαρ δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά γίνονται δεκτές από τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής.

“Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει οτι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι  καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα” είπε ο κ. Μπαρ προσθέτοντας οτι “όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό.”

Ο κ. Μπαρ είπε οτι με δεδομένα τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει βελτιωθεί, είναι τουλάχιστον σοκαριστικό που το ΔΝΤ σκέφτεται μια νέα συμμετοχή.

“Σε περίπτωση που το κάνουν τελικά, θα είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το γεγονός οτι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των αποφάσεων τους θα γίνει εξονυχιστικός”. Επέμεινε μάλιστα οτι σε μια τέτοια περίπτωση θα αποδείξουν οτι δεν έχουν μάθει από τα λάθη τους, οτι η διαδικασία λήψης των αποφάσεων τους είναι σφόδρα πολιτικοποιημένη και οτι ο ρόλος τους τίθεται εν αμφιβόλω.

Ο κ. Μπαρ είπε οτι κανείς δεν προσποείται οτι οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη τα χρήματα του ΔΝΤ για την Ελλάδα διότι υπάρχει ο ΕΣΜ, “αυτό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να προστατεύσουν τους πολιτικούς τους ενόψει των εκλογών στην Ευρώπη”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής που έδειξε να γνωρίζει άριστα το ελληνικό ζήτημα, περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα είπε οτι μετά από 7 χρόνια η ύφεση παραμένει και η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%. “Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ Αντρεά Γεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών”.

Κάποια στιγμή μάλιστα και ενώ καταφερόταν εναντίον των αποφάσεων του ΔΝΤ έδειξε δημοσίευμα με φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζοντας οτι και ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει πολλές φορές εκφραστεί απαξιωτικά κατά του ΔΝΤ.

SHARE
MORE NEWS DESK