kourdistoportocali.comMagazineΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ>Ο Αναβάτης-Θρύλος μιλάει στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"

Τον τίμησε η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ του ΟΠΑΠ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ>Ο Αναβάτης-Θρύλος μιλάει στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”

-Αισθάνομαι περήφανος για όλα αυτά που έχω καταφέρει και που σήμερα με βραβεύει ο ΟΠΑΠ

Ξεχωριστή ήταν η προτελευταία ιπποδρομιακή συγκέντρωση για το 2016, στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ, μέλος του Ομίλου ΟΠΑΠ, τίμησε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 τον αναβάτη –θρύλο Θανάση Σωτηρόπουλο για την 26ετή προσφορά του στις ελληνικές ιπποδρομίες.

Στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρών η  Φίλιππος Ένωση, ιδιοκτήτες, αναβάτες, προπονητές, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιπποδρομίες ΑΕ καθώς και πλήθος από βετεράνους αναβάτες.

????????????????????????????????????

Σπύρος Φωκάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Οδυσσέας Χριστοφόρου και Γιάννης Μυτιληναίος/ Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Θανάση Σωτηρόπουλο.

????????????????????????????????????

Η ιπποδρομιακή κοινότητα τιμά το Θανάση Σωτηρόπουλο

????????????????????????????????????

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος απονέμει το Κύπελλο Θανάση Σωτηρόπουλου στον ιδιοκτήτη του νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ, Γιάννη Μυτιληναίο

4-giannis-mytilineos-thanasis-sotiropoulos-ke-vangelis-kritikosΓιάννης Μυτιληναίος (ιδιοκτήτης νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ), Θανάσης Σωτηρόπουλος, Βαγγέλης Κρητικός (αναβάτης νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ)

????????????????????????????????????Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος με τον Βαγγέλη Κρητικό, αναβάτη του νικητή ίππου ΤΖΟΥΝΙΠΕΡ

????????????????????????????????????

Μάκης Σκρεπετός, Σπύρος Φωκάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Μυτιληναίος, Οδυσσέας Χριστοφόρου και Αλέκος Γιατράς/ Απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον Θανάση Σωτηρόπουλο

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο μεγάλος champion αναβάτης, που έγραψε ιστορία στον ελληνικό ιππόδρομο την περίοδο 1983-2009,  έχει αναδειχθεί πρωταθλητής τζόκεϊ για οκτώ συνεχόμενες χρονιές, έχει στο παλμαρέ του περισσότερες από 1500 πρωτιές και για τα επιτεύγματά του συγκαταλέγεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες. Προς τιμήν του απονεμήθηκε και το ομώνυμο κύπελλο σε μια από τις ιπποδρομίες της ημέρας.

Αναφερόμενος στον Θανάση Σωτηρόπουλο, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, σημείωσε: «Τιμούμε ένα χρυσό όνομα του ελληνικού ιπποδρόμου, τον Θανάση Σωτηρόπουλο. Τον ευχαριστούμε από την καρδιά μας και τον θέλουμε συνέχεια δίπλα μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξή του στο όραμά μας για ένα λαμπρό μέλλον των ελληνικών ιπποδρομιών».

Από την πλευρά του, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ΟΠΑΠ και την Ιπποδρομίες ΑΕ που ο Θανάσης Σωτηρόπουλος είναι σήμερα μαζί μας. Είναι ένας πραγματικός θρύλος. Είναι ένας πρωταθλητής και είμαι σίγουρος ότι στη νέα σελίδα που ανοίγει η εταιρεία για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών, ο Θανάσης θα είναι δίπλα μας και θα μας στηρίξει. Θα ήταν ευχής έργον να είναι ένας από τους δασκάλους της σχολής αναβατών, η οποία προγραμματίζεται για τον επόμενο χρόνο».

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος ευχαρίστησε την Ιπποδρομίες ΑΕ για την εκδήλωση προς τιμήν του και τον κόσμο για την παρουσία του στο Μαρκόπουλο και σημείωσε: «Νιώθω υπερήφανος. Είναι μια πολύ ωραία στιγμή. Έχουν υπάρξει πολλές καλές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια. Συνήθως τα ντέρμπι».

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος μιλάει στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”

12f98hg75

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού ιπποδρόμου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην περιοχή του Άγιου Σώστη και από πολύ μικρός ήρθε σε επαφή με τα άλογα, εξαιτίας του πάθους και της αγάπης που είχε ο πατέρας του γι’ αυτά .

Συνέντευξη στη Μary Ann

Πολυνίκης αναβάτης με ένδοξη πορεία από το 1983 έως και το 2009.

Στα 26 χρόνια της καριέρα του αναδείχθηκε πρωταθλητής τζόκεϊ για οκτώ συνεχόμενες χρονιές και έχει στο παλμαρέ του πάνω από 1500 πρωτιές. Έχει κατακτήσει μάλιστα εννέα «χρυσά μαστίγια» που τον έβαλαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


Εργοδότες του μεγάλοι επιχειρηματίες του ιπποδρόμου (μεταξύ αυτών και ο Μάκης Ψωμιάδης). Τη δεκαετία του ΄90 μεσουρανούσε, έζησε μέσα στη δόξα και στο χρήμα.

Τι κάνει όμως σήμερα;

Η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, του ομίλου ΟΠΑΠ τον τίμησε για την προσφορά του στο άθλημα και μάλιστα η 45η ιπποδρομιακή συνάντηση στο Μαρκόπουλο που έγινε χθες, κορυφώθηκε με την 7η ιπποδρομία και το «ΚΥΠΕΛΛΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ».

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» ήταν εκεί και συνομίλησε μαζί του.

12f98hg75 sotiropoul derby

Ε.: Πως ασχοληθήκατε με τον ιππόδρομο;

Θ.Σ.: «Του άρεσε του πατέρα μου, δεν έγινε τζόκεϊ εκείνος και έγινα εγώ. Με κατέβασε μια φορά στον ιππόδρομο και είδα τα άλογα και εκεί κόλλησα. Έτσι απλά»

 Ε.: Τα άλογα και ο ιππόδρομος είναι η ζωή σας;

Θ.Σ.: «Από 12 χρονών είμαι πάνω στο άλογο. Φυσικό είναι να είναι η ζωή μου. Αυτόν τον χώρο τον νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Ε.: Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή της καριέρας σας;

Θ.Σ.: «Πολλές ήταν οι όμορφες στιγμές που έχω να θυμάμαι! Τα ντέρμπι μου έχουν μείνει αξέχαστα, τα χρυσά μαστίγια, την ημέρα που κέρδισα στην Γαλλία, φορώντας τα ελληνικά χρώματα. Έχω βιώσει πάρα πολλές όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές».

Ε.: Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;

Θ.Σ.: «Δυσκολίες υπήρχαν μόνο όταν σου πρόκυπτε ένα ατύχημα. Φυσικά ήταν μέσα στο πρόγραμμα και τα ατυχήματα. Είχα πολλά ατυχήματα, πολλά σπασίματα στα χέρια στα πόδια. Αυτά δεν ήταν τίποτα το φοβερό, το τρομακτικό ήταν να μην γινόταν κάτι σοβαρότερο. Τώρα αν έπεφτες, έσπαγες ένα χέρι και έμενες και ένα μήνα έξω δεν έτρεχε και τίποτα.

Επιπλέον, για να μπορέσεις να καταφέρεις πράγματα πρέπει να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου και να κάνεις ότι πρέπει να κάνει και ένας σωστός αθλητής. Για παράδειγμα, καλή διατροφή, για να έχεις τα κιλά που πρέπει. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό, γιατί πρέπει να είσαι και δυνατός και ελαφρύς, πολλές θυσίες, σκληρή προπόνηση».

Ε.: Στο εξωτερικό δεν επιχειρήσατε να κάνετε καριέρα;

Θ.Σ.: «Δεν έτυχε ποτέ. Δεν το κυνήγησα και εγώ. Μια φορά το 2007, «καβάλησα» στη Νίκαια της Γαλλία και κέρδισα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στην καριέρα μου. Πέρασα ωραία χρόνια και είχα πολλές καλές στιγμές»!

Ε.: Σήμερα με τι ασχολείστε; Έχετε αφήσει τους αγώνες από το 2009

Θ.Σ.: «Ναι τον έχω αφήσει πια. Δεν ασχολούμαι. Δεν ιππεύω. Αλλά στο μέλλον μπορεί να ασχοληθώ από κάποιο άλλο πόστο. Δεν ξέρω ακόμα με τι».

Ε.: Ήσασταν το τιμώμενο πρόσωπο της εταιρίας Ιπποδρομίες ΑΕ, του ομίλου ΟΠΑΠ, πως νιώθετε για την τιμή που σας έκανε;

Θ.Σ.: «Αισθάνομαι περήφανος για όλα αυτά που έχω καταφέρει και που σήμερα με βραβεύει ο ΟΠΑΠ. Συνειδητοποιείς με τέτοιου είδους εκδηλώσεις ότι κάποιο λιθαράκι έχεις βάλει και εσύ και κάτι έχεις κάνει που έχει κάποια αξία. Η εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ κάνει πολλές και αξιόλογες προσπάθειες έτσι ώστε να φέρει κόσμο κοντά στις ελληνικές ιπποδρομίες, έτσι ώστε να ανακτήσουν την χαμένη τους αίγλη. Βλέπω ότι γίνεται κάτι καλό, με συντονισμένη και οργανωμένη δουλεία και κάτι αλλάζει!

Ε.: Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας με μια λέξη;

Θ.Σ.: «Τσάμπιον»!

SHARE
MORE MAGAZINE