kourdistoportocali.comMagazineΠως το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων

10 χρόνια γράφουμε ιστορία

Πως το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων

Το παράδειγμα του Κώστα και του Παναγιώτη

Σπάνια εδώ στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ευλογούμε τα γένια μας. Για μας συνήθως μιλάνε οι αναγνώστες μας τους οποίους συναντάμε καθημερινά εκεί έξω. Ανθρωποι που μας διαβάζουν κι΄αυτό φαίνεται στη διάρκεια παραμονής των αναγνωστών στο περιβάλλον του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” που αγγίζει ακόμη και τα 10′ ημερησίως με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να μας βλέπει με τα κυάλια!

Σ΄αυτό το σημείο θέλουμε να σας δώσουμε δύο πρόσφατα παραδείγματα της δύναμης του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής στο διαδίκτυο.

Ο Κώστας Μυλωνάς, ένα νεαρό παιδί, εργάζονταν στην πολύ γνωστή Κάβα Ανθίδης στη Γλυφάδα.

Επειδή είναι πολύ συμπαθής και ευγενική παρουσία, πολύ καλός πωλητής τον φωτογραφίσαμε και γράψαμε δυο λόγια για τον ίδιο τόσο στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”, όσο και στο Glyfada.news που μαζί με το tamtam.news, το petpet.news και το goldentraveller.org αποτελούν τα ΜΜΕ της δημοσιογραφικής μας boutique.

Είχαμε γράψει: To ευγενικό προσωπικό και κυρίως ο Κώστας Μυλωνάς είναι η κινητήριος δύναμη στην Κάβα Ανθίδη που βρίσκεται επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στη Γλυφάδα. Ο Κώστας θα σας μυήσει με υπομονή στον κόσμο των ποτών που φιλοξενεί στα ράφια του. Ρωτήστε τον για τα κρασιά και θα φύγετε έχοντας επιλέξει μια νέα γεύση στην καλύτερη τιμή…

Πέρασαν δύο μέρες και ο Κώστας είχε ήδη δεχθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση από άλλη επιχείρηση τα στελέχη της οποίας είδαν το δημοσίευμα. Σήμερα ξεκίνησε στην νέα του δουλειά με καλύτερες απολαβές τις οποίες και αξίζει και οι νέοι του εργοδότες θα μείνουν ευχαριστημένοι για την επιλογή τους.

Ο Παναγιώτης τώρα, εργάζεται στο κεντρικό βενζινάδικο της Γλυφάδας. Κάναμε το ρεπορτάζ που ακολουθεί γι΄αυτόν. Την επόμενη μέρα του τηλεφώνησε ένας συμμαθητής του από την Γερμανία, ο οποίος είδε τις φωτογραφίες και αναζήτησε το τηλέφωνο του βενζινάδικου που εργάζεται ο Παναγιώτης. Οταν ήταν παιδιά οι γονείς που δουλεύανε τους είχαν εσώκλειστους σε  κάτι σαν παιδικό σταθμό για να μπορούν να εργάζονται. Είχαν να μιλήσουν 45 χρόνια και βρεθήκανε-έστω τηλεφωνικά- χάρη στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”.

Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες ιστορίες στα 10 χρόνια της παρουσίας μας στο διαδίκτυο.

Γιατί το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” γράφει στην κυριολεξία ιστορία. Κόντρα στο πείσμα κάποιων απαίδευτων και άσχετων που υποδύονται τους διαφημιστές σε παρακμιακά media shops.

Θα συνεχίσουμε να την γράφουμε με τον τρόπο μας και στο τέλος θα νικήσουμε.

Δείτε τι γράφαμε για τον Παναγιώτη που εργάζεται στο βενζινάδικο:

Από μόνη της η αποκάλυψη που ακολουθεί είναι τρομακτική. Μιλάμε με τον Παναγιώτη Ρουσουνέλο, ίσως την πιο χαρακτηριστική φιγούρα υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γλυφάδα.

17 χρόνια στο ίδιο σημείο. Εκατομμύρια τόνοι βενζίνης και πετρελαίου που κατέληξαν στα ρεζερβουάρ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών πέρασαν από τις μάνικές του. Στο πιο κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, νύχτα και μέρα.

Ο Παναγιώτης πίστευε ότι τα έχει δει όλα. Κι όμως το τελευταίο διάστημα δύο περιστατικά έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του. Μοιάζουν μάλιστα προάγγελοι αυτής της σκοτεινής Ελλάδας που όπως όλα δείχνουν θ΄αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά μας από το προσεχές Φθινόπωρο.

-Τις πράλλες ήρθε ένας οδηγός με Mercedes SL και μου λέει “45 λεπτά…”. Νόμισα ότι άκουσα λάθος και τον ρώτησα. Πόσα;

Και εκείνος ψύχραιμος μου απάντησε:

.45 λεπτά του ευρώ. Τόσα έχω…

Ενας άλλος πολύ πρόσφατα, πάλι με Mercedes, μου ζήτησε να του βάλω 1 ευρώ και 30′ και να του σφραγίσω και την απόδειξη!!!

Δεν μου είχαν συμβεί ποτέ άλλωτε στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά.

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE