kourdistoportocali.comMagazine«O Χρυσός Ταξιδιώτης»

Μια υπέροχη βίλα στη Τζια

«O Χρυσός Ταξιδιώτης»

Επιβραβεύοντας τους πιστούς της φιλοξενούμενους

Ενα ακόμη ξεχωριστό  βραβείο Τουρισμού κατέκτησε η βίλα «Θάλαττα-Θάλαττα» στην Κέα, για την καινοτόμο θέσπιση του “Χρυσού Ταξιδιώτη”!
Παρουσία του πρώην Προέδρου της Βούλης των Ελλήνων Δ. Σιούφα, της αν. υπουργου Τουρισμού κας E. Κουντουρά και άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων και ανθρώπων του τουρισμού και της οικονομίας , ο γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ Δήμ. Τρυφωνόπουλος επέδωσε το βραβείο στον Πέτρο Κασιματη και την Ειρήνη Τάτση.

Η σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εταιρίας “Μπούσιας Επικοινωνίες “ που για πολλοστή φορά παρεμβαίνει ουσιαστικά στα θέματα Τουρισμού.
Πρόκειται για ενα βραβείο κύρους με διεθνή αναγνώριση για τις καινοτόμες τουριστικές παρεμβάσεις .

Τον θεσμό του «Χρυσού Ταξιδιώτη» καθιέρωσε η βίλα «Θάλαττα-Θάλαττα» στην Κέα, επιβραβεύοντας τους πιστούς της φιλοξενούμενους και προτείνοντας έναν νέο τρόπο να χτιστεί η σχέση μεταξύ ενός καταλύματος και των ταξιδιωτών.

Κι αυτό γιατί το «Θάλαττα-Θάλαττα» δεν είναι απλώς ένα κατάλυμα διακοπών. Όπως μας είπε και ο εμπνευστής της, Πέτρος Κασιμάτης, πρόκειται για έναν τόπο στον οποίο οι φιλοξενούμενοι δεν διαμένουν απλά, αλλά απολαμβάνουν. Ένα κτίσμα πανέμορφο, στην άκρη ενός γκρεμού με θέα το απέραντο γαλάζιο της Κέας στον οικισμό Καστρί του νησιού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο για τον «πράσινο» τουρισμό.

Εδώ, το φυσικό τοπίο «δένει» απόλυτα με το αγρόκτημα, την βραβευμένη πισίνα, τον λαξευμένο από τεχνίτες βράχο, τα ντόπια βιολογικά προϊόντα και τις ελιές, που… αυγατίζουν σε κάθε άφιξη επισκέπτη, προς τιμήν του.

Ο θεσμός του Χρυσού Ταξιδιώτη

Η νέα ιδέα της βίλας Θάλαττα-Θάλαττα είναι να επιβραβεύσει κορυφαίους φιλοξενούμενους που αγκάλιασαν το όραμα της ιστορικής βίλας. Όπως για παράδειγμα ο Σωτήρης Κοκοθάκης, ο πρώτος «Χρυσός Ταξιδιώτης», για την χρονιά 2016, που όχι μόνο συνέβαλε στην φήμη της βίλας με θετικά σχόλια σε γνωστούς, φίλους και social media, αλλά μέσω της δουλειάς του: ως οφθαλμίατρος, φρόντισε να προτείνει ως θεραπεία ευεξίας για τα μάτια σε πελάτες του το να ατενίσουν το απέραντο γαλάζιο από την Τζια και το Θάλαττα-Θάλαττα.

Μάθετε περισσότερα για την βίλα εδώ.

Το θεσμό του «Χρυσού Ταξιδιώτη» καθιέρωσε η βίλα «Θαλαττα-Θαλαττα» στη Τζιά επιβραβεύοντας κορυφαίους φιλοξενούμενους της για τη θέρμη με την οποία «αγκάλιασαν» την απολαυστική διαμονή τους στην ιστορική βίλα της Κέας.

Για το 2016 λοιπόν, «Χρυσός Ταξιδιώτης» ήταν ο οφθαλμίατρος Σωτήρης Κοκοθάκης που συγκέντρωσε ολα εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τιμούν το πνεύμα του Ξένιου Δία και δίνουν μια αλλη διάσταση στα τουριστικά δεδομένα.

thalatta thalatta 3Μάλιστα, ο γνωστός γιατρός δεν περιορίστηκε μόνον στο να υμνεί τα θετικά χαρακτηριστικά , την υποδοχή και τις ανέσεις της βίλας -πρότυπο για τις Κυκλάδες , αλλά προχώρησε ακόμα περισσότερο ….Τόση ηταν η αγάπη του για το νησί της Κέας που οχι μόνον παρότρυνε γνωστούς και φίλους ανα τον κόσμο μέσω διαδικτύου να επισκευθούν το νησί του Σιμωνίδη ,αλλά έστελνε όσους τον επισκέπτονταν στο ιατρείο του , να πάνε στη Τζιά και συγκεκριμμένα να αντικρύσουν τη θεα απο το «Θάλαττα-Θάλαττα» για θεραπεία ευεξίας στα μάτια!!!

thalatta thalatta 4Να σημειωθεί οτι η βίλα «Θαλαττα-Θαλαττα» είναι πλέον γνωστή σε ολον τον κόσμο για τον ξενώνα που φιλοξενεί εργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων (Φασιανός, Σταθόπουλος) , για τις ονομασίες δημιουργών στα δωμάτια και για τις ελιές που φυτεύονται στο κτήμα με την αφιξη των επισκεπτών, αφού κάθε νεα ελιά παίρνει το όνομα κάθε φιλοξενουμένου.

thalatta thalatta 6Απο τον επόμενο χρόνο θα τεθούν σε λειτουργία ιστορικά μονοπάτια στην περιοχή και γραφικές νησιωτικές φιγούρες οπως αυτή του πιο ευγενικού αγωγιάτη του Αιγαίου του Νίκου Δεμέναγα θα περνά μαζί με τα αλογά του και τούς ταξιδιώτες της Κέας σε μια συναρπαστική εξερεύνηση και στην περιοχή του Καστριού.

evaggelou
Αλλωστε, οπως εχει δηλώσει και ο αποτελεσματικός δήμαρχος της Κέας Γιάννης Ευαγγέλου τα αρχαία μονοπάτια του νησιού που είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και καταγεγραμμένα στους ειδικούς χάρτες , αποτελούν ενα σημαντικό στοιχείο πολιτισμού για τη νησί του Σιμωνίδη και του Βακχυλίδη , για το νησί της ευδαιμονίας που είναι κοντά στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

 

SHARE
MORE MAGAZINE