kourdistoportocali.comIpeopleSoozie's FriendsKάποιοι άνθρωποι στη χώρα των χρεοκοπημένων κανιβάλων

Αντίσταση στη παρακμή

Kάποιοι άνθρωποι στη χώρα των χρεοκοπημένων κανιβάλων

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Κολομβίας των Βαλκανίων τίμησαν την Τσικνοπέμπτη

Οι δημόσιες υπηρεσίες της Κολομβίας των Βαλκανίων κατέβασαν ρολά νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έπρεπε να σχολάσουν από νωρίς ώστε να επιδοθούν στις προετοιμασίες για τον βραδινό καννιβαλισμό των άτυχων ζώων που θα ακολουθούσε. Ο Νίκος Ζαχαριάδης θα περιέγραφε ως εξής στο Protagon την Τσικνοπέμπτη στις δημόσιες υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε ένα μεγάλο γλέντι έχει εξελιχθεί η Τσικνοπέμπτη από τις 12.00 το μεσημέρι στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Τραγούδια, η απαραίτητη κάπνα που τσικνίζει τους φακέλους και φυσικά το κρασί που ρέει άφθονο δημιουργούν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Μάλιστα, ειδικά φέτος που σε κάποιες υπηρεσίες καθυστέρησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, οι δύο εκδηλώσεις συνδυάζονται περίφημα: Τα αρνιά και οι μπριζόλες πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη, επάνω γράφεται «Ευτυχισμένο του 2017» και ένα φλουρί τοποθετείται κάπου μέσα στο αρνί για να το βρει ο τυχερός.

 Στο νέο έθιμο που ονομάστηκε «Τσικνόπιτα» παρίστανται από το πρωί οι υπουργοί-προστάτες του Δημοσίου Πάνος Σκουρλέτης και Χριστόφορος Βερναρδάκης που εύχονται στους πιστούς τους καλή χρονιά και καλή Σαρακοστή και υπόσχονται ότι του χρόνου θα είναι διπλάσιοι.
O κανιβαλισμός των άτυχων ζώων από τα χρεοκοπημένα δίποδα της Κολομβίας των Βαλκανίων σχολιάστηκε ως εξής από τον
 Γιώργο Μαυρίδη, τον tattoo artist από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα και είναι χορτοφάγος. Σε ανάρτησή του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης.

«Σε ένα παράλληλο σύμπαν, κάποιος ανέβασε ένα λινκ και ζητάει υπογραφές για να σταματήσει το έθιμο μιας μικρής χώρας της Νότιας Ευρώπης, που οι κάτοικοι ψήνουν ζώα στο δρόμο για να “τσικνισει” ο τόπος. Καλημέρα», έγραψε ο Γιώργος Μαυρίδης μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Εconomist δίνει με το δικό του τρόπο την εγχώρια κατάντια μας:
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα, διαμηνύει το Economist Intelligence Unit (ΕIU), προειδοποιώντας για τον υψηλό κίνδυνο κατάρρευσης του προγράμματος βοήθειας του ESM, ακόμη και εντός του έτους.

Κάνοντας ειδική μνεία στην ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, θεωρεί λαθεμένη «την εστίαση στη βιωσιμότητα του χρέους» και καθιστά απαραίτητη συνθήκη την εφαρμογή του προγράμματος, ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα ήταν δύσκολο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να επιτύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παραμένοντας ταυτόχρονα εντός της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με το δημοσίευα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η οποία είναι δύσκολο να διευθετηθεί δίχως την υποτίμηση του νομίσματος, θα συνεχίσει να υπονομεύει την ανάπτυξη.

Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτείνονται στο πρόγραμμα βοήθειας, είναι βραδύκαυστες και είναι απίθανο να επιφέρουν την ανάπτυξη σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, σπεύδει να συμπληρώσει.

Στο μεταξύ – συνεχίζει – οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων θα επιτείνουν το «πάγωμα» της εγχώριας ζήτησης και της ανάπτυξης. «Χωρίς διαγραφή, το δημόσιο χρέος θα πιέζει την οικονομική δραστηριότητα για δεκαετίες» διαμηνύει, παράλληλα.

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνει την πρόβλεψη ότι «αργά ή γρήγορα, η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» προσδίδοντας σ’ αυτό το σενάριο πιθανότητες της τάξης του 60% εντός της επόμενης πενταετίας.

SHARE
MORE iPEOPLE