kourdistoportocali.comIpeopleMedialandTEKTONIKEΣ αλλαγές σε ΜΕGA-ΔΟΛ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αποκαλυπτικό Ρεπορτάζ

TEKTONIKEΣ αλλαγές σε ΜΕGA-ΔΟΛ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ενημερώθηκαν ήδη Μέρκελ-Ολάντ

Οι οδηγοί που διασχίζουν τα τμήματα της Ολυμπίας Οδού που έχουν ήδη παραδωθεί μπορούν να παρατηρήσουν σε εμφανή σημεία τα λογότυπα της γερμανικής HOCHTIEF αλλά και του AΚΤΩΡΑ-Μπόμπολας που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Ολυμπία Οδός που ανέλαβε τον οδικό άξονα της Δυτικής Ελλάδας.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα έργα και ξεναγήθηκε από τον Δημήτρη Κούτρα του ΑΚΤΩΡΑ στα εργοτάξια. Τις τελευταίες ώρες λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση αλλαγής του μηντιακού χάρτη με τεκτονικές αλλαγές στην μετοχική σύνθεση ΔΟΛ, MEGA και Πρώτου Θέματος.

Οι πληροφορίες θέλουν το σχήμα Μπόμπολα, Φιλιππόπουλου-Μάρη να μπαίνει σε MEGA και ΔΟΛ αναλαμβάνοντας να διακανονίσουν τα δάνεια του Ψυχάρη. Δηλαδή να πάρουν κι άλλα δάνεια από τις τράπεζες.

Oσο αφορά τον Ψυχάρη τώρα για να διευκολύνει τις εξελίξεις με την αποχωρήσή του έθεσε δύο όρους:

  1. Nα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους
  2. Να δωθούν αποζημιώσεις σε όσους επιλέξουν να φύγουν

Το γεγονός αυτό έκανε τον Δημήτρη Καμπουράκη να γράψει στο fb:
«Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το Mega μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε», έγραψε στο status του με τα σχόλια, τα ερωτήματα και τα likes να είναι δεκάδες.

Tην ίδια ώρα στο μετοχικό σχήμα του Πρώτου Θέματος στο οποίο κυριαρχεί ο πετυχημένος εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης με ένα ποσοστό που αγγίζει το 50%, εισέρχεται ο επίσης πετυχημένος επιχειρηματίας Διονύσης Παναγιωτάκης ο οποίος διεκδικεί ένα ποσοστό κοντά στο 30%.

Οι Θέμος-Καραμήτσος έχουν σήμερα ένα ποσοστό κοντά στο 13% ενώ μικρό ποσοστό κατέχει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η είσοδος του Διονύση Παναγιωτάκη θα προκαλέσει αναπροσαρμογές και στα ποσοστά των υπολοίπων μετόχων μέσα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός είναι ότι το Πρώτο Θέμα-η μόνη κατ΄εξοχήν αντιπολιτευόμενη εφημερίδα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-θα ισχυροποιηθεί ακόμη περαιτέρω.

Αντίθετα το νέο Mega και ο νέος ΔΟΛ στα χέρια του σχήματος που ηγείται ο Φώτης Μπόμπολας θα γίνει κάτι σαν την ΕΡΤ όπου ο Μπόμπολας θα κάνει δημόσια έργα και ο Τσίπρας με τον Σπίρτζη θα τα εγκαινιάζουν με το μυστρί του Παττακού και το Mega θα διακόπτει το πρόγραμμα για να μεταδώσει το κοσμοιστορικό γεγονός.

Επίσης όλοι οι παρουσιαστές της ΕΡΤ θα προσληφθούν στο Mega ώστε να εμφυσήσουν το πνεύμα της ανεξάρτητης ενημέρωσης και στο Μεγάλο Κανάλι. Πριν πιάσουν δουλειά θα τους κάνει σεμινάρια ο Θοδωρής Μιχόπουλος.

Όποιος δεν λέει on air 20 φορές τη μέρα “ο Τσώρτσιλ ήταν μια τρίχα από τ΄αρχίδια του Τσίπρα” θα απολύεται πάραυτα.

Ο Πρετεντέρης θα εκδιωχθεί στα υπόγεια του καναλιού και θα αναλάβει μέρος του Αρχείου ώστε να μπορεί να ξεχνιέται παρακολουθώντας τα video από την εποχή που το κανάλι ήταν ανεξάρτητο. Την ίδια τύχη θα έχουν και οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ που δεν θα γράφουν στα άρθρα τους και τα ρεπορτάζ τους την φράση “Πολυχρονεμένε Σπίρτζη είσαι το πιο φωτεινό μυαλό που πέρασε ποτέ από το υπ. Δημοσίων Εργων”.

Οι αλλαγές στον ΔΟΛ και στο Mega θα γίνουν με την σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ και του Ολάντ οι οποίοι θα ενημερωθούν αντίστοιχα από τα στελέχη της HOCHTIEF και της VINCI που συμμετέχουν με τον ΑΚΤΩΡΑ στην Ολυμπία Οδό.

Μετά από 7 χρόνια μνημόνια ο Τσίπρας κατάφερε επιτέλους να αποκτήσει την δική του διαπλοκή που είναι το όνειρο κάθε λιγούρη Ελληνα πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης.

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. επελέγη κατόπιν διαγωνισμού από το ΥΠΕΧΩΔΕ για να σχεδιάσει, να χρηματοδοτήσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει τον αυτοκινητόδρομο για μια περίοδο 30 ετών, με αφετηρία το έτος 2008. Οι εταιρίες που μετέχουν στην ανώνυμη εταιρεία διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρόμοιων μεγάλων έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH (17%) είναι το αρμόδιο κέντρο του Ομίλου της HOCHTIEF για τα έργα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Η εταιρεία εστιάζει στις αγορές των οδικών και κοινωνικών υποδομών. Για την υλοποίηση των χρηματοδοτούμενων από τον ιδιωτικό τομέα έργων δημόσιας υποδομής, η HOCHTIEF PPP Solutions προσφέρει όλες τις υπηρεσίες από μια πηγή – από το προγραμματισμό και σχεδιασμό έως την χρηματοδότηση, κατασκευή / ανακαίνιση και λειτουργία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σήμερα σε ένα σύνολο 25 έργων ΣΔΙΤ που αντιπροσωπεύει όγκο επενδύσεων πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (17%) αποτελεί μια ισχυρή επιχειρηματική μονάδα διαχείρισης έργων, συμμετοχών και παραχωρήσεων στους τομείς των υποδομών, της ανάπτυξης γης και της ενέργειας. Η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των εγχώριων ανταγωνιστών στα συγχρηματοδοτούμενα έργα με τη συμμετοχή του στην Αττική Οδό και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Πέρα από την κατασκευή των έργων αυτών, ο Όμιλος συμμετέχει και στις αντίστοιχες εταιρείες λειτουργίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στον τομέα της διαχείρισης έργων τέτοιου τύπου.

Η VINCI CONCESSIONS S.A.S. (29,9%) είναι η μεγαλύτερη εταιρία λειτουργίας έργων παραχώρησης υποδομών στην Ευρώπη και ηγετική εταιρία παγκοσμίως στον χώρο λειτουργίας έργων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων. Με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων παραχωρήσεων και σαν κάτοχος ενός μοναδικού χαρτοφυλακίου παραχωρήσεων, η VINCI Concessions S.A.S. διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τάση των έργων παραχώρησης, που ενισχύονται από τις αυξανόμενες απαιτήσεις υποδομής των τοπικών δημόσιων αρχών. Επίσης, συμμετέχοντας σε μια νέα δυναμική υπηρεσιών, η VINCI Concessions S.A.S. εφαρμόζει καινοτομίες που βελτιστοποιούν την αποδοτικότητα των υποδομών για τις οποίες της έχει παραχωρηθεί η λειτουργία, αποδεικνύοντας μια υπεύθυνη προσέγγιση ως υπεύθυνη των παραχωρήσεων δημόσιας υπηρεσίας, επιθυμώντας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των 600 εκατομμυρίων πελατών της.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (17%) είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία και στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Ο Όμιλος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς των κατασκευών (μέσω της 100% θυγατρικής ΤΕΡΝΑ Α.Ε.), των παραχωρήσεων (Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος – Ε – 65, σταθμοί αυτοκινήτων κ.ά.), του real estate και της ηλεκτροπαραγωγής από συμβατικές (Ήρων Α.Ε.) και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε.).

Ο Όμιλος J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.  είναι ένας από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς Ομίλους στην Ελλάδα.

Εισηγμένος από το 1994 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έχει σημαντική παρουσία στα μεγαλύτερα έργα του τόπου, αλλά και στη διεθνή αγορά.

Σήμερα, στην J&P ΑΒΑΞ ανήκουν οι εταιρείες ΕΤΕΘ Α.Ε., ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε., ΠΡΟΕΤ Α.Ε., J&P Development Α.Ε., ΕΛΒΙΕΞ Α.Ε., Ε-Construction A.E., AUTECO (J&P ΑΒΑΞ ΙΚΤΕΟ Α.Ε.), ΤΑSK J&P ΑΒΑΞ Α.Ε., ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ Α.Ε., VOLTERRA Α.Ε., ΤΕRRA FIRMA, ANEMA, C-PRO, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει, πιο συγκεκριμένα, εταιρείες με εργοληπτικά πτυχία 7ης, 6ης, 4ης και 3ης τάξης για έργα του Δημοσίου, αλλά και εταιρείες με συμπληρωματικές δραστηριότητες, όπως το Real Estate, τις προκατασκευές, τα Κέντρα τεχνικού Ελέγχου οχημάτων, την Κατασκευή- Διαχείριση και Εκμετάλλευση Parking, τη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, τη Διαχείριση Έργων και Συμβάσεων, τον Εμποτισμό Ξυλείας, την Εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την Ανάπτυξη Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων κ.α.

Με δραστηριότητα σε όλους τους τομείς κατασκευής, με έργα Πολιτικού Μηχανικού, Κτιριακά, Υδραυλικά, Λιμενικά, Οδοποιίας, Ηλεκτρομηχανολογικά, Ενεργειακά-Βιομηχανικά, Δίκτυα Σωληνώσεων και Φυσικού Αερίου, με εισαγωγή τεχνογνωσίας από το εξωτερικό, αλλά και με εξαγωγή προς τρίτες χώρες, πέτυχε να αναγνωρίζεται διεθνώς και να αποτελεί σοβαρό και υπολογίσιμο σχήμα στις συνεργασίες της με διεθνείς οίκους και με τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες του κόσμου.

Σημαντικό μερίδιο στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου καταλαμβάνουν πλέον τα Έργα παραχώρησης και τα έργα Εξωτερικού.

Ταυτόχρονα ο Όμιλος στελεχώνεται με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση του σε νέες δραστηριότητες, όπως στη Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, στις Περιβαλλοντικές Δράσεις και στις Στρατηγικές Συμμετοχές με άλλες εταιρείες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου J&P ΑΒΑΞ είναι η προσήλωση του σε βασικές αρχές που έχουν ως κέντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και υπηρετούν την αισθητική σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα.

Σε όλες τις δραστηριότητες του ο Όμιλος J&P ΑΒΑΞ εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος, πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2000, OHSAS 18001 και ISO 14001, αντίστοιχα.

SHARE
MORE iPEOPLE